• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Değişik uygulamaların kivi tohumlarının çimlenme ve çöğür gelişimi üzerine etkileri / Emine Erişgin ; Danışman Muharrem Özcan.

Date

1996

Author

Erişgin, Emine

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırma kivi tohumlarına yapılan değişik uygulamaların tohumların çimlenmesi ve çöğür gelişimi üzerine olan etkilerini ortaya koyabilmek amacıyla 1994-1996 yılları arasında yapılmıştır.Tohumlar oda sıcaklığında katlama,4°C 'de katlama, 4°C'de katlama+Gibberelik asit (GA3), 4°C'de 2 hafta muhafaza 2500 ppm GA3 ve 5000 ppm GA3 uygulamalarına tabi tutularak ekilmişlerdir. Katlama uygulamaları 2,3 ve 4 hafta olmak üzere 3 farklı sürede yapılmıştır. Denemede elde edilen sonuçlara göre uygulamaların tohumların çimlenme oranları üzerine etkileri 1994 yılında önemli düzeyde bulunurken 1996 yılında ise önemsiz olmuştur. 1994 deneme yılında çimlenem oranları %3.67 ile %31.67 arasında değişmiş ve en yüksek çimlenme oranları 2500 ppm GA3 uygulamasından elde edilmiştir.1996 deneme yılında ise çimlenme oranları %1.33 ile %26.33 arasında değişmiş ve en yüksek çimlenme oranı oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasından elde edilmiştir. Uygulamaların çöğür gelişimi üzerine etkileri incelendiğinde 2500 ppm GA3 ve oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamalarının diğer uygulamalara göre daha iyi sonuçlar verdiği tesbit edilmiştir. Çöğür çapı, sürgün yaş ağırlığı, sürgün kuru ağırlığı ve kök yaş ağırlığı bakımından en iyi sonuçlar 2500 ppm GA3 uygulamasından elde edilirken çöğür boyu, yaprak sayısı,kök kuru ağırlığı,en gelişmiş kök çapı ,en gelişmiş saçak kök uzunluğu ,yan kök sayısı ve yan köklerdeki dallanma sayısı bakımından ise en iyi sonuçlar oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasından elde edilmiştir. Ayrıca çöğürlerde sürgün ve kök gelişimi dikkate alınarak çöğür kalitesi 1-5 puanlama sistemine göre belirlenmiş ve uygulamaların çöğür kalitesini istatistiki olarak önemli düzeyde etkilediği tesbit edilmiştir. Uygulamaların aldıkları puanlar 0.43 ile 3.60 arasında değişmiş ve en yüksek puanı oda sıcaklığında 4 hafta katlama uygulamasına ait çöğürler almıştır.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36789.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25390

Collections

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [145]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.