Yazar "Turan, Hülya" için listeleme
-
Balık dondurma teknolojisinde değişik balıklarda dondurma öncesi ve sonrası yapılacak işlemlerin ürün kalitesi ve depo ömrüne etkilerinin incelenmesi / Hülya Turan; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Turan, Hülya (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Dondurma öncesi ve sonrası farklı işlemler uygulanarak hava akımlı dondurucuda –35oC'de dondurulan palamut balıkları (Sarda sarda) 6 ay, gökkuşağı alabalıkları (Onchorhyncus mykiss) 12 ay süreyle ortalama –25.2oC de ... -
Balık etinin besin değeri ve insan sağlığındaki yeri
Turan, Hülya; Kaya, Yalçın; Sönmez, Gülşah (2006)Deniz ve tatlı sulardan sağlanan balıklar, beslenmemizde önemli ve besleyici bir yere sahiptir. Pek çok su ürünü, insan beslenmesi için mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Protein kaynakları içerisinde sindirilme ... -
Dikenli vatoz (raja clavata L.1758) balığının değerlendirilmesi üzerine bir araştırma / Gülşah Sönmez; Danışman Hülya Turan
Sönmez, Gülşah (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalışmada dikenli vatoz (Raja clavata L. 1758) balığından farklı oranlarda kryoprotektan içeren iki farklı surimi üretilmiştir. Birinci grupta %4 sorbitol + %4 şeker ve %0,3 sodyum tripolifosfat ikinci grupta ise %8 ... -
Effects of glazing, packaging and phosphate treatments on drip loss in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.,1792) during frozen storage
Turan, Hülya; Kaya, Yalçın; Erkoyuncu, İbrahim (2003)Fresh rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792) were frozen with different pre-freezing treatments in an air blast freezer (–35oC) and stored at –25oC for 12 months. The treatments were done using 10% sodium polyphosphate ... -
Farklı tuzlama yöntemlerinin değişik balıklarda kalite ve saklama süresine etkileri / Hülya Turan; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Turan, Hülya (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996)Bu araştırmada kuru ve salamura tuzlama yöntemleri ile tuzlanan gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W. 1758) ve salmon (Salmo salar L. 1758) balıklarında 6 aylık depolama süresi boyunca meydana gelen kimyasal ve ... -
Fatty acid profile and proximate composition of the thornback ray (Raja clavata, L. 1758) from the Sinop coast in the Black Sea
Turan, Hülya; Sönmez, Gülşah; Kaya, Yalçın (2007)The fatty acid and proximate composition in the flesh of thornback ray (Raja clavata, L. 1758) collected in the coast of Sinop in Turkey were evaluated. Proximate analyses of thornback ray are rich in protein (20.02%) and ... -
Sinop kıyılarındaki "Cystoseira barbata" deniz yosunundan alginat üretimi üzerine bir araştırma / Neslihan Kodalak ; Danışman Hülya Turan
Kodalak, Neslihan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008)Yapılan çalışmada, Orta Karadeniz Bölgesi'nin Sinop ili Karakum ve Akliman mevkiinden 2006 Ocak ve 2006 Aralık ayları arasında 12 ay boyunca iki tekerrürlü toplanan Cystoseira barbata (Good. Et Wood. Ag., 1821) esmer deniz ... -
Sıcak dumanlanmış palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) balığının buzdolabı koşullarında muhafazası
Bu çalışmada sıcak dumanlamanın 41C de depolanan palamutun raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Taze balıkta 11,21 mg/100g TVB-N ve 1,19 mgN/100g TMA olarak bulunan değerler, dumanlama işleminden sonra depolama süresi boyunca ...