Yazar "Tarakçı, Zekai" için listeleme
-
EFFECT of CHERRY LAUREL MARMALADE on PHYSICOCHEMICAL and SENSORIAL CHARACTERISTICS of the STIRRED YOGURT DURING STORAGE TIME
Temiz, Hasan; Tarakçı, Zekai; İslam, Ali (2014)Bu çalışmanın amacı, depolama süresince yoğurtların fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine karayemiş marmeladının (%0, %5, %10, %15 ve %20) etkisini incelemektir. Yoğurtlara ilave edilen marmelat konsantrasyonunun ... -
Review on kes cheese
Keş peyniri Anadolu’nun birçok bölgesinde yaygın olarak üretilen geleneksel bir Türk ürünüdür. Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle batı ve güneybatı bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Keş peynir genellikle küçük ... -
Tarhana yapımında peyniraltı suyu ve mısır unu kullanım olanakları üzerinde bir araştırma / Zeki Tarakçı; Danışman Ahmet Faik Koca.
Tarakçı, Zekai (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992)Bu çalışmada yoğurt ve buğday unu yerine peyniraltı suyu ve mısır unu kullanarak yeni tarhana çeşitlerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada farklı formulasyonda 24 tarhana örneği üretilerek bu örneklerde kimyasal ...