Yazar "Sırıken, Belgin" için listeleme
-
Beslenme ve Epigenetik
Epigenetik, DNA diziliminde herhangi bir değişiklik olmaksızın kromatin ve DNA’da reverzibil nitelikte meydana gelenmoleküler değişiklikleri kapsayan kalıtsal mitotik çalışmalar olarak tanımlanır. Başlıca epigenetik süreçler ... -
Çiğ süt ve peynirlerde koagulaz pozitif stafilokoklar
Yıldırım, Tuba; Sırıken, Belgin; Yavuz, Ceren (2016)Stafilokokal intoksikasyonlar (SE), pek çok ülkede en sık görülen bakteriyel gıda kaynaklı zehirlenmeler arasında ilk sıralarda yer almaktadır. SE'ler başta Staphylococcus aureus olmak üzere bazı koagulaz pozitif stafilokok ... -
In vitro study on antioxidant, antibacterial and DNA interaction activities of extracts from Arbutus andrachne L.
Başkan, Ceren; Kılıç, Dudu Duygu; Sırıken, Belgin; Tanrıkulu, Güler; Gül, Melek; Ertürk, Ömer (2019)Traditionally, the fruits and leaves of Arbutus (A.) andrachne are well known and used for applications in antimicrobial, antioxidant and anticancer activity. This study was aimed to determine in vitro antibacterial, ... -
The investigation of prevalence, vancomycine resistance and slime factor production of enterococci isolated from chicken carcasses
Bu çalışma, Samsun İli’nde tüketime sunulan tavuk karkaslarındaki Enterococcus spp.’nin prevalansı, vankomisin dirençliliği ve slime faktör oluşturma yeteneklerini belirlemek amacıyla yapıldı. Bu amaçla, Slanetz ve Bartley ... -
Marmara bölgesi askeri birliklerinde tüketime sunulan süt ve süt ürünlerinde aflatoksin M1 düzeylerinin belirlenmesi / Ender Özbek; Danışman Belgin Sırıken
Özbek, Ender (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006)Bu çalısma; Marmara Bölgesinde konuslandırılan, Gıda Kontrol ve Arastırma Merkezi Baskanlıgı (Gemlik)'nın sorumlulugunda bulunan birlik ve kurumlara satın alma asamasındaki süt ve süt ürünleri ile Samsun'da tüketime sunulan ... -
Sığır karkaslarında Escherichia coli O157 ve O157:H7 prevelansı ile stx1 ve stx2 genlerinin belirlenmesi / Gökhan İnat; Danışman Belgin Sırıken
İnat, Gökhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2009)… -
Sığır kıyma ve köftelerinde salmonella SPP. varlığı ve antibiyotik dirençlilik profilleri / Gökhan Al; danışman Belgin Sırıken.
Al, Gökhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Tavuk karkas ve parça etlerinde salmonella SPP. varlığının IMS tekniği ile saptanması / Haldun Türk ; danışman Belgin Sırıken
Türk, Haldun (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Tüketime hazır tuzlanmış hamsi balıklarının (Engraulis encrasicolus) mikrobiyolojik ve kimyasal kalitelerinin belirlenmesi
Bu çalışmada, Samsun’da satışa sunulan tüketime hazır 50 tuzlanmış hamsi balığı örnekleri mikrobiyolojik ve kimyasal parametreler yönünden analiz edildi. Çalışma kapsamında 2009-2010 döneminde Samsun’da çeşitli satış ...