Yazar "Karadeniz, Bülent" için listeleme
-
Çay ve çay fenoliklerinin antioksidan aktivitesi
Tosun, İlkay; Karadeniz, Bülent (2005)Çay, dünyada sudan sonra en çok tüketilen bir içecektir. Son yıllarda, çayın fenolik madde içeriği ve insan sağlığı üzerine etkisi en fazla çalışılan konulardan biridir. Bu çalışmada, çayın fenolik madde içeriği, antioksidan ... -
Ortodoks yöntemiyle üretilen Türk çaylarının polifenol içeriği ve antioksidan kapasitesi / Bülent Karadeniz; Danışman İlkay Tosun.
Karadeniz, Bülent (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004)Bu araştırma, ülkemizde Ortodoks yöntemiyle üretilen siyah çayların polifenol içeriği ile toplam antioksidan kapasitesini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır.Araştırmada kullanılan çay örnekleri, Rize, Trabzon, Artvin ve ... -
Samsun yöresinde tüketilen yenebilir bazı yabani bitkilerin nitrat içerikleri
Tosun, İlkay; Karadeniz, Bülent; Yüksel, Semra (2003)Bu çalışma, Samsun ve yöresinde doğal olarak yetişen ve yöre halkı tarafından tüketilen yabani bitkilerin nitrat içe-riğinin saptanması amacıyla yapılmıştır. Çalışmada kullanılan 20 çeşit yabani bitki Mart-Mayıs 2001'de ... -
Sürgün dönemine, rakıma ve çay sınıfına bağlı olarak siyah çayın aroma bileşenlerinin belirlenmesi ve pervaporasyon işlemi ile ayrılması / Bülent Karadeniz; Danışman İlkay Koca
Karadeniz, Bülent (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Özet,Pervaporasyon, seçici bir membran kullanılarak bir karışımdan istenilen bileşenlerin vakum ile ayrılması işlemidir. Günümüzde 69’dan fazla aroma bileşiği, pervaporasyon tekniği ile sulu ortamdan başarı ile ayrılabilmektedir. ...