Yazar "Kaba, Nilgün" için listeleme
-
Çeşitli şekillerde işlenen midyelerin (mytilus galloprovincialis lamarck, 1819) soğuk ve donmuş depolanması sırasında duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi / Nilgün Kaba; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Kaba, Nilgün (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004)Bu araştırmada, hava akımlı dondurucuda -40oC'de dondurularak -29oC'de bozuluncaya kadar depolanan midyelerde, ağırlık kaybı ve diğer kalite özellikleri üzerine, depolama süresinin, haşlama işleminin, sodyum tripolifosfat ... -
Çeşitli Şekilllerde İşlenen Midyelerin (Mytilus galloprovincialis Lamarck, 1819) Donmuş Depolanması Sırasında Duyusal ve Kimyasal Kalitelerinin Belirlenmesi
Kaba, Nilgün; Erkoyuncu, İbrahim (2005)Bu araştırmada, hava akımlı dondurucuda -40C'de dondurularak: -29C'de bozuluncaya kadar depolanan midyelerde, ağırlık kaybı ve diğer kalite özellikleri üzerine, depolama süresinin, haşlama işleminin, sodyum tripolifosfat ... -
Deniz alglerinin insan beslenmesinde kullanılması
Kaba, Nilgün; Çağlak, Emre (2006)Denizin önemli canlı kaynaklarından biri de alglerdir. Alglerden besin, tarım, tıp, eczacılık, kozmetik ve değişik endüstri dallarında faydalanılmaktadır. Nüfusun hızla çoğaldığı, beslenme sorununun giderek arttığı günümüzde, ... -
The determination of technology and storage period of surimi production from anchovy (Engraulis encrasicholus L., 1758)
Kaba, Nilgün (2006)In this study, the quality changes of the surimi produced from anchovy at - 29°C in five months storage period were investigated. The produced surimi was frozen at – 35°C in air conditioned freezer and stored at – 29°C. ... -
Salmon balığının (Salmo salar L.1758) konserve olarak işleme olanaklarının araştırılması / Nilgün Kaba; Danışman İbrahim Erkoyuncu.
Kaba, Nilgün (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996)Bu araştırmada, sıcak dumanlanmış ve dumanlanmamış salmon balığının domates sosu ve zeytinyağı gibi değişik katkı maddeleri kullanılarak, konserve edilme olanakları araştırılmış ve sekiz aylık depolama sırasındaki kalite ...