Yazar "Alpkent, Zafer" için listeleme
-
Değişik oranlarda hidrojen peroksit (H2O2) katılarak farklı ısıl işlem uygulanmış sütlerden beyaz peynir yapımı ve işlenen peynirlerin bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma / Zafer Alpkent; Danışman Latif Öztek.
Alpkent, Zafer (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993)Bu araştırmada, değişik oranlarda hidrojen peroksit katılarak farklı ısıl işlem uygulanmış sütlerden işlenen beyaz peynirlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal nitelikleri incelenmiştir. Deneme peynirlerinin yapılmasında ... -
Farklı oranlarda Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum katılmış yoğurt kültürüyle üretilen yoğurtların özellikleri ve bunların depolanma sırasındaki değişimi / Gönül Anıl; Danışman Zafer Alpkent.
Anıl, Gönül (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998)Bu çalışma, farklı oranlarda Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum kullanılarak elde edilen yoğurtların 14 günlük depolama süresince fiziksel,kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik niteliklerinde meydana gelen ... -
Saanen X Kilis (G1) keçi sütlerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Bu araştırmada, 8 baş Saanen x Kilis (G1) keçilerinden laktasyon süresince 15 günde bir sağılan sütlerdeki bazı fiziksel ve kimyasal özellikler incelenmiştir, incelenen keçi sütlerinde ortalama kurumadde, yağ, protein, ... -
Süttozlarinda fiziksel özelliklerin etkilesimi 1. Fiziksel özelliklerin özgül hacme etkisi
Hurşit, A. Kadir; Alpkent, Zafer; Temiz, Hasan (1997)ÖZET: Bu çalışmada 28 değişik süttozu örneğindeki bazı fiziksel özelliklerin özgül hacme etkisi incelenmiştir. Elde edilen verilerin regresyon analiz sonuçlarına göre; akma, gevşek ve basık özgül hacim değerleri önemli ...