Yazar "Özyavuz, Banu" için listeleme
-
Depolama yöntem ve süresinin havuç bileşimi ve duyusal özelliklerine etkisi / Banu Özyavuz; Danışman N. Şule Üstün.
Özyavuz, Banu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997)Bu araştırma Bafra ve Amasya yöresinden temin edilen Nantes çeşidi havuçlara uygulanabilecek muhafaza yöntemlerini belirlemek ve muhafaza yöntemlerini birbirleri ile karşılaştırıp en iyi muhafaza yöntemini ve süresini ... -
Havucun toplam karotenoid içeriği üzerine depolama sürelerinin ve farklı muhafaza yöntemlerinin etkisi
Üstün, N. Şule; Tosun, İlkay; Özyavuz, Banu (1999)Bu çalışmada, 4 farklı yöntemle (soğukta, dondurarak, konserve edilerek ve kurutularak) işlenenerek 6 ay muhafaza edilen havuç örneklerinin 0. aydan başlanarak her bir aylık dönemde kuru maddede toplam karotenoid miktarları ... -
Kurutularak muhafaza edilen havuçların depolanmaları sırasında bileşim öğelerindeki değişimler üzerine bir çalışma
Üstün, N. Şule; Tosun, İlkay; Özyavuz, Banu (1999)Bu çalışmada, Nantes çeşidi havuçlar kurutularak karanlıkta, oda sıcaklığında depolanmıştır. 6 aylık depolama sonunda toplam şekerde % 4.02, sakarozda % 14.67, askorbik asitte % 51.56, toplam karotenoidde % 30.03' lük ...