Yazar "Çadırcı, Özgür" için listeleme
-
Effects of chitosan and lactic acid immersion on the mussels’ quality changes during the refrigerated storage
Bu çalışma 4ºC’de muhafaza edilen midyelerde kitosan (%0.5 (w/v), pH 2.9-3.2) ve laktik asit (%0.5 (v/v), pH 2.5-2.7) uygulamalarının midyenin kimyasal ve duyusal kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapıldı. ... -
Hazır yemek mutfağında çalışan personellerin hijyen farkındalıklarının ve hijyen durumlarının tespiti
Öztürk, Anıl (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada hazır yemek mutfağında çalışan personellerin işlerinin gerektirdiği hijyen bilgisine sahip olup olmadığı, sahip oldukları hijyen bilgilerini iş hayatlarına ne ölçüde yansıtabildikleri ve belirli aralıklarla ... -
The investigation of prevalence, vancomycine resistance and slime factor production of enterococci isolated from chicken carcasses
Bu çalışma, Samsun İli’nde tüketime sunulan tavuk karkaslarındaki Enterococcus spp.’nin prevalansı, vankomisin dirençliliği ve slime faktör oluşturma yeteneklerini belirlemek amacıyla yapıldı. Bu amaçla, Slanetz ve Bartley ... -
Pazarlarda satılan peynirlerde genişlemiş spektrumlu beta-laktamaz üreten enterobacteriaceae varlığının belirlenmesi / Omar Husan; danışman Özgür Çadırcı
Husan, Omar (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Şırnak garnizon merkezinde bulunan mutfak ve yemekhanede kritik kontrol noktolarının belirlenmesi / Savaş Batmaca; Danışman Özgür Çadırcı.
Batmaca, Savaş (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2007)… -
Tavuk parçalama hattında listeria monocytogenes ile kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi ve genotiplendirilmesi / Kadir Emre Girgin ; danışman Özgür Çadırcı.
Girgin, Kadir Emre (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin $M _1$ varlığının belirlenmesi
Gücükoğlu, Ali; Çadırcı, Özgür; Özpınar, Necati (2010)Bu çalışma, Erzincan ilinde tüketime sunulan UHT süt ve peynir örneklerinde aflatoksin M _1 (AFM _1) varlığını ve düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, 36 UHT süt, 18 beyaz peynir, 17 kaşar peyniri, 10 ...