Yazar "Çağlak, Emre" için listeleme
-
Deniz alglerinin insan beslenmesinde kullanılması
Kaba, Nilgün; Çağlak, Emre (2006)Denizin önemli canlı kaynaklarından biri de alglerdir. Alglerden besin, tarım, tıp, eczacılık, kozmetik ve değişik endüstri dallarında faydalanılmaktadır. Nüfusun hızla çoğaldığı, beslenme sorununun giderek arttığı günümüzde, ... -
Surimi üretim teknolojisinde kalite ve dayanma süresini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma / Emre Çağlak; Danışman Yalçın Kaya.
Çağlak, Emre (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Bu çalışmada Mezgit balığından sade ve nişastalı olarak iki farklı şekilde surimi üretilmiş ve üretilen surimi örneklerinin dondurulduktan sonra –25.2oC' de bir yıllık donmuş muhafaza süreleri boyunca kimyasal (toplam uçucu ... -
Tuzlama ve marinasyon yöntemleri ile işlenmiş istavrit balığı' nın (Trachurus mediterraneus, Steindachner, 1868) muhafazası sırasındaki kalite değişimleri
Erdem, M. Emin; Bilgin, Sabri; Çağlak, Emre (2005)Bu çalışmada, marinat (sade ve baharatlı) ve tuzlama yöntemleri ile işlenip muhafaza edilen istavrit balığının (Trachurus mediterraneus S, 1868) bazı kalite değişimlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma süresince ...