Publication: Lider Davranışlarının Sosyal Kaytarma Üzerindeki Etkisi: Antalya’daki Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Departmanı Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma
Loading...
Date
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinin mutfak departmanı çalışanlarınınalgıladıkları liderlik davranışlarının, sosyal kaytarma davranışları üzerindeki etkisinibelirleyebilmektir. Araştırmada nicel yöntem benimsenmiş olup, veriler 2018 yılıAğustos ayında Antalya’nın Kundu bölgesinde faaliyet gösteren beş yıldızlı otelişletmelerinin mutfak departmanında görev yapan 476 çalışandan elde edilmiştir.Çalışanların liderlik algıları, çalışan odaklı, vizyoner, ilişki odaklı, risk alan ve kontrolodaklı olmak üzere beş boyut olarak ele alınan CEO liderlik ölçeği aracılığıylaölçülmüştür. Yapılan analizler sonucunda, her bir liderlik davranışının sosyal kaytarmadavranışı üzerinde negatif yönlü anlamlı bir etki oluşturduğu tespit edilmiştir. Sosyalkaytarma üzerinde en fazla etki oluşturan liderlik davranışı ise kontrol odaklı liderlikdavranışıdır.
Description
Keywords
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Volume
7
Issue
4
Start Page
3303
End Page
3317
