Publication:
Lider Davranışlarının Sosyal Kaytarma Üzerindeki Etkisi: Antalya’daki Beş Yıldızlı Otellerin Mutfak Departmanı Çalışanları Üzerinde Bir Araştırma

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinin mutfak departmanı çalışanlarınınalgıladıkları liderlik davranışlarının, sosyal kaytarma davranışları üzerindeki etkisinibelirleyebilmektir. Araştırmada nicel yöntem benimsenmiş olup, veriler 2018 yılıAğustos ayında Antalya’nın Kundu bölgesinde faaliyet gösteren beş yıldızlı otelişletmelerinin mutfak departmanında görev yapan 476 çalışandan elde edilmiştir.Çalışanların liderlik algıları, çalışan odaklı, vizyoner, ilişki odaklı, risk alan ve kontrolodaklı olmak üzere beş boyut olarak ele alınan CEO liderlik ölçeği aracılığıylaölçülmüştür. Yapılan analizler sonucunda, her bir liderlik davranışının sosyal kaytarmadavranışı üzerinde negatif yönlü anlamlı bir etki oluşturduğu tespit edilmiştir. Sosyalkaytarma üzerinde en fazla etki oluşturan liderlik davranışı ise kontrol odaklı liderlikdavranışıdır.

Description

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Journal of Tourism and Gastronomy Studies

Volume

7

Issue

4

Start Page

3303

End Page

3317

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By