Publication:
Kurutularak Muhafaza Edilen Havuçların Depolanmaları Sırasında Bileşim Öğelerindeki Değişiklikler Üzerine Bir Çalışma

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Research Projects

Organizational Units

Journal Issue

Abstract

Bu çalışmada, Nantes çeşidi havuçlar kurutularak karanlıkta, oda sıcaklığında depolanmıştır. 6 aylık depolama sonunda toplam şekerde % 4.02, sakarozda % 14.67, askorbik asitte % 51.56, toplam karotenoidde % 30.03' lük kayıp, invert şekerde ise % 18.33'lük artış saptanmıştır.
In this study, the Nantes variety carrots were dehydrated and stored in the darkness at room temperature. At the end of 6 month storage, there was a decrease at the total sugar, sucrose, ascorbic acid and total carotenoid (4.02%, 14.67%, 51.56% and 30.03% respectively) and an increase at the invert sugar (18.33%) contents of the samples.

Description

Citation

WoS Q

Scopus Q

Source

Volume

14

Issue

1

Start Page

147

End Page

154

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By