Publication: Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotiklerin Kullanımı
| dc.contributor.author | Turgut, Emine | |
| dc.contributor.author | Develi, Nermin | |
| dc.contributor.author | Tırıl, Serap Ustaoğlu | |
| dc.date.accessioned | 2020-06-21T10:31:38Z | |
| dc.date.available | 2020-06-21T10:31:38Z | |
| dc.date.issued | 2007 | |
| dc.department | OMÜ | en_US |
| dc.department-temp | Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Bölümü, Tokat, Türkiye -- Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Bölümü, Tokat, Türkiye -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Su Ürünleri Fakültesi, Sinop, Türkiye -- Tanımlanmamış Kurum -- Tanımlanmamış Kurum -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ -- | en_US |
| dc.description.abstract | Su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıklar, üretimi ve ticareti sınırlayan en önemli etken olarak bilinmektedir. Bunun yanında canlılarda antibiyotiklere karşı direncin artması önemli bir problemdir. Bundan dolayı, su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıkların kontrolünde yoğun olarak kullanılan antimikrobiyallere karşı alternatife ihtiyaç duyulmaktadır. Probiyotikler, hastalıkların kontrolünde kullanılan alternatif bir yol olup ve genellikle besin desteği olarak yeme veya suya ilave edilen canlı mikrobiyallerdir. Bu tip maddeler, bağırsak mikroflorasında denge sağlayarak ve konak canlının bağışıklık cevabını geliştirerek canlının sağlığına olumlu etki ederler. Bunun yanında probiyotikler, su kalitesinin iyileştirilmesinde de etkilidirler. | en_US |
| dc.description.abstract | Disease outbreaks are recognized as important constrains to aquaculture production and trade. The development of antibiotic resistance has become a growing concern; thus, there is an urgent need for alternatives to antimicrobials, currently, the most prevalent agent used for disease control in aquaculture. An alternatives forms of disease control is the use of probiotics. Probiotics function as microbial control agents and are usually defined as a live microbial feed supplement which beneficially effect the host animal by improvements in the intestinal microbial balance, enhancement of the immune response of the animal. Further probiotic bacteria can function as agents that improve water quality. | en_US |
| dc.identifier.endpage | 18 | en_US |
| dc.identifier.issn | 1300-2910 | |
| dc.identifier.issn | 2147-8848 | |
| dc.identifier.issue | 2 | en_US |
| dc.identifier.startpage | 13 | en_US |
| dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TnpRd09USXk= | |
| dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12712/8326 | |
| dc.identifier.volume | 24 | en_US |
| dc.language.iso | tr | en_US |
| dc.relation.journal | Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi | en_US |
| dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
| dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
| dc.title | Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotiklerin Kullanımı | en_US |
| dc.title.alternative | The use of probiotic in aquaculture | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| dspace.entity.type | Publication |
