Publication:
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotiklerin Kullanımı

dc.contributor.authorTurgut, Emine
dc.contributor.authorDeveli, Nermin
dc.contributor.authorTırıl, Serap Ustaoğlu
dc.date.accessioned2020-06-21T10:31:38Z
dc.date.available2020-06-21T10:31:38Z
dc.date.issued2007
dc.departmentOMÜen_US
dc.department-tempGaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Bölümü, Tokat, Türkiye -- Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Su Ürünleri Bölümü, Tokat, Türkiye -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sinop Su Ürünleri Fakültesi, Sinop, Türkiye -- Tanımlanmamış Kurum -- Tanımlanmamış Kurum -- ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ --en_US
dc.description.abstractSu ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıklar, üretimi ve ticareti sınırlayan en önemli etken olarak bilinmektedir. Bunun yanında canlılarda antibiyotiklere karşı direncin artması önemli bir problemdir. Bundan dolayı, su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıkların kontrolünde yoğun olarak kullanılan antimikrobiyallere karşı alternatife ihtiyaç duyulmaktadır. Probiyotikler, hastalıkların kontrolünde kullanılan alternatif bir yol olup ve genellikle besin desteği olarak yeme veya suya ilave edilen canlı mikrobiyallerdir. Bu tip maddeler, bağırsak mikroflorasında denge sağlayarak ve konak canlının bağışıklık cevabını geliştirerek canlının sağlığına olumlu etki ederler. Bunun yanında probiyotikler, su kalitesinin iyileştirilmesinde de etkilidirler.en_US
dc.description.abstractDisease outbreaks are recognized as important constrains to aquaculture production and trade. The development of antibiotic resistance has become a growing concern; thus, there is an urgent need for alternatives to antimicrobials, currently, the most prevalent agent used for disease control in aquaculture. An alternatives forms of disease control is the use of probiotics. Probiotics function as microbial control agents and are usually defined as a live microbial feed supplement which beneficially effect the host animal by improvements in the intestinal microbial balance, enhancement of the immune response of the animal. Further probiotic bacteria can function as agents that improve water quality.en_US
dc.identifier.endpage18en_US
dc.identifier.issn1300-2910
dc.identifier.issn2147-8848
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage13en_US
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TnpRd09USXk=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8326
dc.identifier.volume24en_US
dc.language.isotren_US
dc.relation.journalGaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSu Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotiklerin Kullanımıen_US
dc.title.alternativeThe use of probiotic in aquacultureen_US
dc.typeArticleen_US
dspace.entity.typePublication

Files