Publication:
Besin Kalitesinin Bacillus Thuringiensis Subsp. Kurstaki Tarafından Enfekte Edilen Vanessa Atalanta L. (lepidoptera: Nymphalidae) Larvalarının Hayatta Kalmasına ve Hemosit Sayısına Etkisi

dc.contributor.advisorYanar, Oğuzhan
dc.contributor.authorAliyeva, Refige
dc.date.accessioned2020-07-21T21:22:55Z
dc.date.available2020-07-21T21:22:55Z
dc.date.issued2015
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2015en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 116043en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, 7 farklı besindeki protein, karbohidrat oranlarının ve tanik asidin Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki tarafından enfekte edilmiş Vanessa atalanta larvalarının hayatta kalmasına ve toplam hemosit sayısına etkisi araştırılmıştır. Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki ile enfekte edilen larvalardan en fazla hayatta kalma oranı % 10 tanik asit içeren besinle beslenen larvalardan elde edilmiştir. En yüksek ölüm oranı ise protein miktarının en düşük olduğu yapay besinlerle beslenen larvalarda görülmüştür. Bakteri ile enfekte edilen larvalarda her besin grubundan en fazla ölüm 3. gün görülmüştür. Bu ölümler özellikle protein miktarının düşük olduğu bitkilerle beslenen larvalarda daha yüksektir. Enfekte olan larvalar içinde en yüksek toplam hemosit sayısı % 2,5 tanik asit içeren besinle beslenen larvalarda bulunmuştur. En düşük hemosit sayısı ise protein miktarının düşük olduğu yapay besinlerle beslenen larvalarda gözlenmiştir. Enfekte olan larvalar içinde en düşük pup protein miktarı, protein miktarının düşük olduğu yapay besinlerle beslenen larvalarda bulunmuştur.
dc.description.abstractThis study analyzes the effect of protein, carbohydrate and tannic acid in artificial food on the survival of Vanessa atalanta larvae infected with Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki by using seven different artificial food. The highest survival rate among the larvae infected with Bacillus thuringiensis subsp. kurstaki was obtained from the larvae feeding on food that contain 10 % of tannic acid. The highest mortality rate was observed among the larvae feeding on artificial food with the lowest protein amount. Maximum deaths in each food group were observed on the third day among the larvae infected with bacteria. These deaths were particularly higher among the larvae feeding on food that contain less amount of protein. Among the infected larvae, the highest number of hemocytes was found among those that fed on food containing 2,5 % of tannic acid. The lowest number of hemocytes was found among the larvae feeding on food that contained much lower amounts of protein. Among the infected larvae, the lowest pupal protein amount was found among the larvae feeding on artificial food that contained much lower amounts of protein.en_US
dc.formatXX, 35 s. : grafik, şekil; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage55
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=WBc656i315e2eV6-EZV1onwoDegRpMSJyIRy9ACAcsi9lRBVNiPXwSazg59OPYb9
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/116043.pdf
dc.identifier.yoktezid392095
dc.language.isotren_US
dc.language.isotr
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectBiyoloji
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS A398b 2015en_US
dc.titleBesin Kalitesinin Bacillus Thuringiensis Subsp. Kurstaki Tarafından Enfekte Edilen Vanessa Atalanta L. (lepidoptera: Nymphalidae) Larvalarının Hayatta Kalmasına ve Hemosit Sayısına Etkisi
dc.titleThe Effects of Diet Quality on Vanessa Atalanta L. (Lepidoptera: Nymphalidae) Larvae Survivor and Hemocytes Count Infected by Bacillus Thuringiensis Subsp. Kurstakien_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files