Publication: Modifiye Patates Nişastası Kullanılarak Üretilen Frankfurter Sosislerde Ambalaja Sızıntının Önlenmesi
Loading...
Date
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Jelatinleşme öncesi modifiye edilmiş patates nişastasının frankfurter sosiste sızıntı düzeyine etkisiaraştırıldı. Gıdalardan sızan bu sıvının, paketlenmiş gıdaların duyusal özelliklerinde ve ayrıcatüketicinin kabulü için ürünün mikrobiyolojik kalitesinde olumsuz bir etkisi olabilmektedir. Modifiyeedilmiş patates nişastası, vakumlu frankfurter sosislerin depolanması sırasında ambalajda oluşansızıntı miktarında bir azalmaya neden olmuştur. İstatistiksel olarak kontrol grubunun ambalajına sızan miktar diğer gruplardan daha yüksek olarak tespit edilmiştir (P<0.05). Ayrıca, frankfurter sosislerin(renk, pH, su aktivitesi, tiyobarbitürik asit reaktif madde (TBARS), konjuge dien ve serbest yağ asidi (FFA) bazı kalite özellikleri de depolama süresi boyunca analiz edilmiştir. Sonuç olarak, frankfurtersosislerde oluşabilecek sızıntı seviyesini azaltmak veya geciktirmek için normal patates nişastası yerinemodifiye patates nişastası kullanılması tavsiye edilmektedir
Description
Keywords
Citation
WoS Q
Scopus Q
Source
GIDA
Volume
45
Issue
5
Start Page
894
End Page
906
