Publication:
Bafra Ekolojik Şartlarında Farklı Sıra Aralığı ve Fosforlu Gübrelemenin, Çayır Üçgülü (Trifolium Pratense L.) Nun Ot ve Ham Protein Verimi İle Otun Ham Protein Oranına Etkileri Üzerine Bir Araştırma

dc.contributor.advisorManga, İbrahim
dc.contributor.authorÖzyazıcı, Mehmet Arif
dc.date.accessioned2020-07-21T21:44:39Z
dc.date.available2020-07-21T21:44:39Z
dc.date.issued1994
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalıen_US
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü / Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1994en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 36291en_US
dc.description.abstractBu araştırma, çayır üçgülü (Trifolium pratense L.)'nün ot verimi ve bazı kalite özellikleri üzerine farklı sıra ara lığı ve fosforlu gübre dozlarının etkilerini araştırmak amacıyla 1992 yılında Bafra'da kurulmuştur. Bir yıllık sonuçlara göre, Bafra Ovası ve benzer ekolojilerde çayır üçgülünün kuru ot üretimi için yetiştirildiğin de, bitkilerin 20 cm sıra aralığıyla ekilmesi ve dekara 7.5 kg P2O5 uygulanması önerilmiştir.
dc.description.abstractThis study was conducted the aim of to investigate the effects of different row spacings and phosphorus doses on hay yield and some quality characters of red clover (Tri folium pratense L.) in Bafra in 1992. According to one-year results; In the Bafra Plain and similar ecological conditions, it may be recommended that red clover should be grown with 20 cm row spacing and 7.5 kg/da phosphorus applied.en_US
dc.format90 y. : tablo, grafik ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage103
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=iTkOhwevEenJZ3onUvs52vRRTdZARm87B3X8AOk-d7fr57BnilPnHY6g3mDWEY0S
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/36291.pdf
dc.identifier.yoktezid34039
dc.language.isotren_US
dc.language.isotr
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat
dc.subjectFosforlu Gübreler
dc.subjectHam Protein
dc.subjectOt Verimi
dc.subjectSamsun-Bafra
dc.subjectSıra Aralığı
dc.subjectTarla Bitkileri
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectÇayır Üçgülü
dc.subjectPhosphorus Fertilizersen_US
dc.subjectCrude Proteinen_US
dc.subjectGrass Yielden_US
dc.subjectSamsun-Bafraen_US
dc.subjectRow Spacingen_US
dc.subjectField Cropsen_US
dc.subjectRed Cloveren_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS Ö99b 1994en_US
dc.titleBafra Ekolojik Şartlarında Farklı Sıra Aralığı ve Fosforlu Gübrelemenin, Çayır Üçgülü (Trifolium Pratense L.) Nun Ot ve Ham Protein Verimi İle Otun Ham Protein Oranına Etkileri Üzerine Bir Araştırma
dc.titleAn Investigation on the Effects of Different Row Spacings and Phosphorus Fertilizer on Hay and Crude Protein Yields, and Crude Protein Ratio of Red Clover (Trifolium Pratense L.) in Ecological Conditions of Bafraen_US
dc.typeMaster Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files