Publication:
Samsun Ekolojik Şartlarında Yetiştirilen Adi Fiğ + Bazı Tahıl Türlerinde Karışım Oranları ve Gübrelemenin Kuru Ot Verimine, Ham Protein Oranına, Ham Protein Verimine ve Bunlardan Sonra Ekilen Mısırın Verimine Etkileri

dc.contributor.advisorTosun, Fahrettin
dc.contributor.authorAydın, İbrahim
dc.date.accessioned2020-07-21T21:44:02Z
dc.date.available2020-07-21T21:44:02Z
dc.date.issued1990
dc.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalıen_US
dc.descriptionTez (doktora) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1990en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37268en_US
dc.description.abstractVII ÖZ Bu çalışma, Samsun ekolojik şartlarında kış döneminde yetiştirilmesi düşünülen adi fig ve bazı tahıllarda en uygun karışım o- ram ve verilecek gübre dozlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. iki yıl sürdürülen araştırma sonuçlarına göre, yüksek kuru ot ve ham protein verimi bakımından adi fiğle karışık olarak yetiştirilecek tahıllardan yulaf, arpa ve tritikaleye tercih edilmelidir. Adi fig + tahıl karışımlarında yulafın oranı */. 60 ' ı, arpa ve tritika- lenin oranı ise '/« 40 ' ı geçmemelidir. Yem bitkilerinin kendilerinden sonra ekilen ana ürüne olan olumlu etkileri dikkate alındığında, bu karışımlara dekara 4-8 kg a- zot ve 6 kg fosfor verilmesi Önerilebilir.
dc.description.abstractVIII ABSTRACT This study was conducted to determine the best ratio of common vetch+cereal mixtures grown during the winter period and the effect of fertilizers upon the hay and crude protein yields and the yield of corn planted following the foroge mixtures harvested in the spring. Mixtures containg oats were more productive than barley and triticale mixtures. The best ratios of cereals in the mixtures were 60 % for oats and 40 '/. for barley and triticale. In case of the yield of corn planted after mixtures the opti mum amount of fertilizer 4-8 kg of nitrogen and 6 kg of phosphorus per decare were suggested.en_US
dc.formatIX, 121 y. : çizelge ; 30 sm.en_US
dc.identifier.endpage121
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37268.pdf
dc.identifier.yoktezid12277
dc.language.isotren_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat
dc.subjectAdi Fiğ
dc.subjectHam Protein
dc.subjectAgricultureen_US
dc.subjectOt Verimi
dc.subjectVetchen_US
dc.subjectCrude Proteinen_US
dc.subjectTahıllar
dc.subjectGrass Yielden_US
dc.subjectCerealsen_US
dc.subjectYem Bitkileri
dc.subjectFodder Plantsen_US
dc.subject.otherTEZ DOK A975s 1990en_US
dc.titleSamsun Ekolojik Şartlarında Yetiştirilen Adi Fiğ + Bazı Tahıl Türlerinde Karışım Oranları ve Gübrelemenin Kuru Ot Verimine, Ham Protein Oranına, Ham Protein Verimine ve Bunlardan Sonra Ekilen Mısırın Verimine Etkileri
dc.typeDoctoral Thesisen_US
dspace.entity.typePublication

Files