• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of dairy cow feeding regime on functional milk production

Tarih

2019

Yazar

Muruz, Habip
Çetinkaya, Nurcan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The purpose of this paper is to evaluate nutritional strategies that will increase theconcentration of the conjugated linoleic acid in milk to produce functional milk with regard tohealth benefits in dairy cow. Conjugated linoleic acid isomers are naturel fatty acids in foodsobtained from ruminants.The main substrates for biohydrogenation are linoleic acid andlinolenic acid, an essential fatty acid. It has been identified 54 different conjugated linoleicacid isomers that have beneficial biological activity. cis-9, trans-11 18:2 and trans-10, cis12 18: are most bioactive isomers of CLA. In milk fat, the cis-9, trans-11 conjugated linoleicacid is found in major amounts more than trans-10, cis-12 conjugated linoleic acid.Conjugated linoleic acid is first produced as an intermediate product during thebiohydrogention in the rumen of dietary linoleic acid and linolenic acid. Another majorpathway of conjugated linoleic acid synthesis in dairy cows is endogenous synthesis in themammary gland. Dietary cis-9, trans-11 conjugated linoleic acid is of great interest due to itshealth benefits known to a cancer chemopreventive and antiatherogenic. Therefore, manyresearchers have looked for ways of increasing the amount of conjugated linoleic acid in cowmilk. For this pupurpose, researchers have adopted two approaches. The first approach is tomake dietary changes to increased the natural conjugated linoleic acid production of cow. Thesecond approach is to feed with mixtures of conjugated linoleic acid isomers protected againstmicrobial biological hydrogenation in the rumen. As a result, as consumers continue to beaware of the relationship between diet and health, increased conjugated linoleic acid level ofmilk may provide new market opportunities for milk and milk products as functional food.

Kaynak

International Advanced Researches and Engineering Journal

Cilt

3

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpNMk56RXdNQT09
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9808

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]

İlgili Öğeler

Başlık, yazar, küratör ve konuya göre gösterilen ilgili öğeler.

  • Olasılık Okuryazarlık Testinin Madde Tepki Kuramına Dayalı Yöntemler ile Değişen Madde Fonksiyonu Açısından İncelenmesi 

    Hasançebi, Burcu; Terzi, Yüksel; Küçük, Zafer (2019)
    Test geliştirme sürecinin birçok adımı vardır. Bu süreçte en önemli adım, testin geçerliliğini vegüvenilirliğini belirlemektir. Madde yanlılığını belirlemek ise, testin geçerliliği ve güvenilirliği için önemlibir kavramdır. ...
  • Türkiye Ulaşım Kaynaklı Enerji İhtiyacının Hibrit ANFIS-PSO Metodu ile Tahmini 

    Ceylan, Zeynep; Bulkan, Serol (2018)
    Ülke ekonomisi ve refah seviyesinin yanısıra savunma güvenliği ve stratejik hedefler yönünden enerjiplanlaması büyük öneme sahiptir. Bu nedenle, enerji talebinin en doğru şekilde tahmini, ülke politikalarıaçısından kritik ...
  • Ev Ortamında Maruz Kalınan Baz İstasyonu Kaynaklı Elektrik Alan Şiddetinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi 

    Engiz, Begüm Korunur; Kurnaz, Çetin (2018)
    Teknolojik gelişmelerin paralelinde hücresel sistemler ve temel yapı taşı olan baz istasyonları günlükhayatımızda her geçen gün daha fazla yer almaya başlamıştır. Her baz istasyonu bir elektromanyetikalan (EMA) kaynağı ...



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.