• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Okside olmuş yemin Gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) büyümesi ve karaciğeri üzerine etkisi

Tarih

2007

Yazar

Öztürk, Türkay
Erdem, Orhan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, okside olmuş yemin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) büyümesi ve karaciğeri üzerine etkisi incelenmiştir. İki grup (K, D) üzerinde gerçekleştirilen dene- mede, başlangıç ağırlığı ortalama 100 g olan toplam 200 adet gökkuşağı alabalığı kullanılmıştır. K grubu pelet yem ile D grubu okside olmuş pelet yem ile 51 gün boyunca yemlenmiştir. Deneme so- nunda, okside olmuş yem ve taze yemin, balıkların canlı ağırlık artışları, kondüsyon faktörleri, yem de- ğerlendirme sayılarına etkileri ile balıklarda yaptığı hematolojik ve histopatolojik değişiklikler araştırılmıştır. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları 264.98 4.299g (K) ve 143.61 2.431g (D) olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan t-testi sonucuna göre gruplar arasında farkın önemli olduğu belirlenmiştir (P0.05). Deneme sonunda grupların, yem değerlendirme sayıları 1.29 (K) ve 2.85 (D), kondüsyon faktörleri ise 1.41 0.025 (K) ve 1.10 0.125 olarak hesaplanmıştır. Denemenin sonunda büyüme oranı okside olmuş yemle beslenen balıklarda önemli derecede azalmış, balıkların hemoglobin ve hematokrit değerlerinde önemli bir değişiklik göz- lenmemiş, ancak karaciğer, dalak ve böbrek gibi çeşitli dokularda histopatolojik bazı değişiklikler sap- tanmıştır.
 
In this study, effects of oxidized diet on growth and the liver of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) were determined. In present study was been carried out on two group (K and D groups), a total of 200 rainbow trouts whose initial average weight was 100 g were used. The first group was fed on peleted commercially prepared diet (K group) and the second on oxidized fish diet (D group) during 51 days. At the end of the experiment, total weight increase, the condition factor, the feed conversion rate, the haematological and histopathological were investigated. The results show that, final average weights of the groups were 264.98g ±4.299 and 143.61g ±2.431 respec- tively. According to the results of t-test, the differences between groups were found significant (P<0.05). Moreover, feed conversions rates were 1.29 and 2.85 for K and D, respectively and, final condition factors were estimated as 1.41 ±0.025 for K and 1.10 ±0.125 for D. At the end of the ex- periment, the growth rate were significantly decreased in fish fed the oxidized, in haemoglobin and haematocrit levels were not observed a significant change but in several tissues of fish such as liver, spleen and kidney were determined some histopathological signs.
 

Kaynak

Journal of FisheriesSciences.com

Cilt

1

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpNek56SXk=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9425

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.