• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Gıda sektöründeki iki firmanın üretim süreçlerinin katkı maddeleri bakımından karşılaştırılması

Tarih

2005

Yazar

Halisdemir, Nurhan
Gürcan, Mehmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Günümüzde gıda sektörü tüm dünyada geniş bir pazar oluşturan ve çok büyük talep gören bir sektör olmakla birlikte, gıda üretiminin denetlenmesi, üretiminde insan sağlığını etkileyen katkı maddelerinin kontrolü ve üretim aşamasında veya üretimden sonra satışa sunulduğunda katkı maddelerinin kabul edilebilir sınırlar içerinde olup olmadığının tespit edilmesi oldukça önemli bir noktadır. Gıda katkı maddeleri yönetmeliği, 06-03-1988 gün ve 19746 sayılı resmi gazetede yayınlanmış olup gıdalara katılabilecek katkı maddelerinin kullanılma şartlarını göstermektedir. Bu yönetmelikte hangi katkı maddelerinin gıdalara ne miktarda katılması gerektiği belirlenmiştir. Ancak kabul edilebilir oranlar içerisinde hangi- firmaların ürettikleri gıdalara ne değişkenlikte katkı maddesi koyduğu, üretim sürecinin daima aynı miktarı koruyup korumadığının belirlenmesi firmaların üretimlerinin kalitelerini etkilemektedir. Bu çalışmamızda portakal suyu üretiminde ele alınan A ve B gibi iki firmadan, satışa sunulduktan sonra gözlemlenen, katkı maddelerinin miktarları ve bu miktarların değişkenlikleri araştırılarak hangi firmanın üretiminin daha iyi olduğu tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışmada firma isimleri gizli tutulmuştur.
 
While the food sector is one of the largest markets in today's economy inspection of production and control of harmful substances, and making sure that additives used are in acceptable amounts is very important. How food additives are to be used is regulated by statute and it has been published in official gazette number 19746 date 06.03.1988. This statute dictates the type and amount of additives to be used in foodstuffs. Although this statute provides the guidelines for additive usage the amount of additive used and whether producers' production process ensures that the amount used is uniform affects the quality of products. This study considers the orange juice production of producer A and B. We examine the amount of additives and the variance of this amount of final marketed products and try to determine which product is better. For the purposes of this study firm names are confidential.
 

Kaynak

Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

Cilt

17

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TkRVME9EUTA=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9205

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.