• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Merzifon ilçesi bağcılığı ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalar

Tarih

2011

Yazar

Köse, Bülent
Çelik, Hüseyin
Onur, Burhanettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Esld bir yerleşim yeri olıın Merzifon'da bağcılık uzun yıllar öncesine dayanmaktadır. M.Ö. 8. yy/da kurulmuş olan ilçenin iklim yapısı sofralık özellikle şaraplık ve şırahk üzüm üretimine son derece elverişlidir. Ayrıca geçit bölgesinde olması, dört ana yolu bir birine bağlayan bir konumda bulunması ve sivil hava alanına salıip olması nedeniyle Merzifon son derece önemli bir merkez konumundadır. Bu yönüyle nakliye ve pazarlama konusunda çok şanslı görülmektedir. İlçede son yıllarda, kaliteli bir şaraplık üzüm çeşidi olan Merzifon Karası ile modern hağlar tesis edilmekte, yörede tekrar bağcılık bilinci oluşturulmaya çal ışıl maldadır. Çalışmada Merzifon İlçesinin ekolojisi incelenerek, yörenin bağcılık potansiyeli ortaya konulmuş vc karşılaşılan sorıınlanı değinilmiştir.
 
Viticulture in Merzifon district, which is an old settlement established in the 8th century B.C., has been based on very ancient times. Climate and soil conditions in Merzifon are suitable for both table and especially for wine and juice grape growing. In addition, Merzifon district gains importance with its central location near to the highway crossing main cities and domestic airport. Hence, it seems to have some advantages for transporting and marketing organizations. In recent years, modern vineyards have been being established with a high quality wine grape cultivar. called Merzifon Karası, and growers have been being promoted lo be aware of viticulture. In the present study, viticulture potential of Merzifon district under its ecological condition was investigated and possible solutions to problems were discussed.
 

Kaynak

Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Cilt

26

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRFMk9UY3pNdz09
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9158

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.