• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Değişik reçellerin meyve oranları ile kül içerikleri arasındaki ilişki

Tarih

1999

Yazar

Tosun, İlkay
Üstün, Nebahat Şule

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, Samsun il merkezinde en çok tüketilen çilek, kaysı, vişne, incir ve ayva reçellerinin meyve oranları tespit edilmeye çalışılmış ve meyve oranlan ile örneklerin kül değerleri arasında bir ilişki olup olmadığı tartışılmıştır. Yapılan analiz sonucunda, meyve oranı açısından 36 örnekten % 63.89' unun Türk reçel standartlarına uygun olduğu bulunmuştur. Ayrıca, örneklerin kül değerleri ile meyve oranları arasında önemli bir korelasyon (r0.36*) olduğu saptanmıştır.
 
: In this research, the fruit ratios of the strawberry, apricot, sour cherry, fig and quince jams, which are the most consumed jams in Samsun were investigated and whether there is a relation between the fruit ratios and the values of ash or not was discussed. As a result, it was found that 63.89% of the samples was suitable with the Turkish Jam Standard as regards the fruit ratio. Also, an important correlation (r0.36*) between the fruit ratio and the ash value of the samples were determined.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

14

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXprek16QXc=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9050

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.