Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAtasever, Savaş
dc.contributor.authorErdem, Hüseyin
dc.date.accessioned2020-06-21T10:39:13Z
dc.date.available2020-06-21T10:39:13Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/Tnpjd01UZzQ=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/9047
dc.description.abstractBugün pek çok ülkede çevre dostu üretim tekniklerinin uygulandığı organik hayvancılığın bir ivme kazandığı görülmektedir. Hayvan sağlığı ve refahı, barındırma, yetiştirme, damızlık seçimi, besleme ve kesim gibi çok sayıda faktör, organik süt sığırcılığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. AB sürecindeki Türkiye’de organik süt sığırcılığına uygun bir potansiyelin bulunması, bir avantaj olarak değerlendirilmektedir. Bu derlemede organik süt sığırcılığının dayandığı temel unsurlar hakkında bilgi verilerek, olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmış ve organik süt sığırcılığının ülkemizdeki toplam hayvansal üretim içindeki payını yükseltebilme olanakları üzerinde durulmuştur.en_US
dc.description.abstractToday, it can be seen that organic dairy farming, in which environmental-friendly techniques are applied, has gained an acceleration in many countries. Many factors are markedly affected on dairy farming such as animal health and welfare, housing, husbandry activities, selection, nutrition and slaughter. Suitable potential of organic dairy farming in Turkey that is a candidate for membering to EU can be assessed as an advantage. In this review, basic fundamentals of organic dairy farming and its negative and positive sides were discussed and enhancing possibilities of its percent in the total animal production in our country were mentioned.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleOrganik süt sığırcılığının genel özellikleri ve Türkiye'deki uygulanabilirliğien_US
dc.title.alternativeGeneral characteristics of organic dairy farming and its practising possiblity in Turkeyen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage337en_US
dc.identifier.endpage342en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster