• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bıldırcınlarda uzun süreli beslemenin kesim ve bazı karkas özellikleri üzerine etkileri

Tarih

2014

Yazar

Sarıca, Musa
Yamak, Umut Sami
Boz, Mehmet Akif

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma damızlık yetiştiriciliğinde cinsel olgunluk yaşından itibaren fazla erkek bıldırcınlarda ilave besi uygulamanın kesim ve karkas özelliklerindeki değişimini ortaya koymak amacı ile yürütülmüştür. Bu amaçla erkek bıldırcınlarda sıklıkla uygulanan 6 haftalık besi süresi ile 7, 8, 9 ve 10 haftalık yaşlardaki kesim, karkas ve bazı organ ağırlıkları bakımından karşılaştırmalar yapılmıştır. Erkek bıldırcınlarda 8. haftaya kadar canlı ağırlıkta artış olmasına karşın, sonraki dönemde artış görülmemiş, tüy oranında 8. haftaya kadar bir azalma olmuş; kesim randımanı ve yenilebilir iç organ ağırlıkları yaşa bağlı olarak artış göstermiştir (P0.01). Testis oranları da yaşa bağlı olarak 10 haftalık yaşa kadar artış göstermiş, karkasın %4.56, canlı ağırlığın % 3.26’sını oluşturmuştur (P0.01). Çalışma sonuçlarına göre bıldırcınlarda besi süresinin 8 haftalık yaşa kadar uzatılması üreticiler açısından fayda sağlayabilmektedir.
 
At sexual maturity age, limited numbers of male quails are used in breeding. This study was conducted to execute the slaughter and carcass traits of excess male quails which were extra fattened. For that purpose; slaughter, carcass and some organ weights were compared at the slaughter ages of 6, 7, 8, 9 and 10 weeks. Live weights of male quails were increased until age of 8 weeks and live weights remained stable at following ages. Feather ratios were decreased until the age of 8 weeks. Dressing percentages and edible inner organs weights were increased in parallel with increasing age (P<001). Testis ratios were also increased with age until 10 weeks, and constituted 4.56 % of carcass and 3.26% of live weight (P<0.01). According to the results of study, increasing fattening period to 8 weeks could provide advantages to the producers.
 

Kaynak

Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Cilt

29

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRVNE1USXlNZz09
https://hdl.handle.net/20.500.12712/9016

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [46]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.