• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Trabzonhurmalarının bileşimi ve marmaleta uygunlugunun saptanması üzerine bir araştırma

Tarih

1997

Yazar

Üstün, N. Şule
Tosun, İlkay
Özcan, Muharrem
Özkaraman, Fikret

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, değişik tip trabzonhurmalarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ile bunlardan üretilen marmelatların fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri saptanmıştır. Trabzonhurmalarının analiz sonuçlarının değişim aralıkları şöyledir: kurumadde,'% 17.04-20.70; çözünür katı madde, % 14.0-18.9; toplam şeker, % 12.3-17.1; invert şeker, % 10.3-16.5; sakkaroz, % 0.38-1.90; pH, 5.90-6.42; titrasyon asitliği, % 0.06-0.14; formol sayısı, 10-18; protein, % 0.56-0.79; pektin, % 0.44-0.91; kül, % 0.42-0.53; askorbik asit, 6.8-19.65 mg/100 g; toplam fenolik madde, 0.17-0.24 mg/100 g. Marmelatların analiz sonuçlarının değişim aralıkları ise: kurumadde, 64.20-69.65 g/100 g; çözünür katı madde, % 59.9-63.5; toplam şeker, 58.61-61.20 g/100 g; invert şeker, 17.71-30.87 g/100 g; sakkaroz, 28.81-38.86 g/100 g; pH, 2.80-3.20; titrasyon asitliği , % 0..30-0.58; formol sayısı, 6-8; protein, 0.21-0.28 g/100 g; pektin, 0.15-0.33 g/100 g; kül, 0.13-0.23 g/100 g; askorbik asit, 0.46-0.92 mg/100 g; toplam fenolik madde, 0.24-0.48 mg/100 g; hidroksi metil furfural, 2.77-18.45mg/Kg bulunmuştur. Ayrıca, duyusal değerlendirme sonuçlarına göre marmelatlar toplam 20 puan üzerinden 16-20 arasında puan alarak panelist grup tarafından beğenilmiştir.
 
In this research, the physical and chemical composition of different types of persimmons and the physical, chemical and sensorial composition of the marmelades produced from them were determined.„ ■ The range of constituents of persimmons were as follows: dry matter 17.04-20.70 %, soluabie dry matter 14.0-18.9 %, total sugar 12.3-17.1 %, invert sugar 10.3-16.5 %, sucrose 0.38-1.90 %, pH 5.90-6.42, titratable acidity 0.06-0.14 %, formol number 10-18, protein 0.56-0.79 %, pectin 0.44-0.91 %, ash 0.42-0.53 %, ascorbic acid 6.8-19.65 mg/100 g. total phenolic matter 0.17-0.24 mg/100 g. Also the range of constituents of marmelades produced from these persimmons were as follows: dry matter 64.20-69.65 %, soluable dry matter 59.9-63.5 %, total sugar 58.61-61.20 g/100 g, invert sugar 17.71-30.87 g/100 g, sucrose 28.81-38.86 g/100 g, formol number 6-8, protein 0.21-0.28 g/100 g, pectin 0.15-0.33 g/100 g, ash 0.13-0.23 g/100 ğ, ascorbic acid 0.46-0.92 mg/100 g, total phenolic matter 0.24-0.48 mg/100 g and hydroxy methyl furfurole 2.77-18.45 mg/Kg. According to the results of sensorial evaluation, the marmelade samples got points between 16 and 20
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

12

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNNE5qYzM=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8627

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.