• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sağlık Meslek Mensubu Olarak Diyetisyenin Yasal Sorumlulukları

Tarih

2017

Yazar

Keçeligil, Hasan Tahsin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Günümüzde sağlık hizmetlerinin bir ekip çalışması olduğu ifade edilmektedir. Diyetisyenin bu ekibin bir parçası olduğu da genel olarak kabul edilen bir gerçektir.Sağlık hizmetini üreten meslek grubuna "Sağlık Meslekleri" adı verilir. Bu meslek mensuplarına ise "Sağlık Meslek Mensupları" denilmektedir.Diyetisyen, beslenme ve diyetetik alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksek okullardan mezun olur. Sağlıklı bireyler için sağlıklı beslenme programlarını belirler. Diyetisyen, hastalar için hekimin talebi üzerine gerekli beslenme programlarını hazırlar. Toplu beslenme yapılan yerlerde beslenme programlarını hazırlar ve besin güvenliğini sağlamak konusunda çalışır. Diğer bütün sağlık meslek mensupları için olduğu gibi, 'Hasta Hakları' çerçevesinde hizmet sunmak diyetisyen için de büyük önem arz eder. Diyetisyen, hasta için en az zararlı olabilecek ancak en çok yararlı olması kuvvetle muhtemel olan uygulamayı ve yöntemi tercih etmelidir.Bu makalede, diyetisyenin hukuki, cezai, idari ve mesleki sorumlulukları üzerinde durulacaktır.
 
Today it is stated that health services are a team work. It is also generally accepted that the dietician is part of this team. The profession group that produces health care services is called "Health Professions". These professions are called "Health Professionals".A dietician graduates from a faculty or higher school that offers undergraduate studies in nutrition and dietetics. Identifies healthy nutrition programs for healthy individuals. The dietician prepares the necessary nutrition programs for the patients on the request of the physician. They prepare nutrition programs in places where mass feeding is done and work to ensure nutritional safety. Just as it is for all other healthcare professionals, providing services in the context of 'Patient Rights' is also of great importance for the dietician. The dietician should choose the most potent application and method, which may be the least harmful to the patient but most useful.In this article, the legal, criminal, administrative and professional responsibilities of the dietician will be emphasized.
 

Kaynak

Terazi Hukuk Dergisi

Cilt

12

Sayı

127

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpJMU16QXpNdz09
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8573

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.