• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Amasya'da yetiştirilen bazı üzüm çeşitlerinin fenolojik safhaları ile büyüme ve gelişme özelliklerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar

Tarih

2000

Yazar

Karanis, Canan
Çelik, Hüseyin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma, 1997 ve 1998 yıllarında Amasya ili merkez ilçede yetiştirilen Aküzüm, Kızılsirke, Kazova, Antep üzümü, Asüasma, Amasya çavuşu, Abahkoca, Bursa üzümü ve Tilkikuyruğu üzüm çeşitlerinin fenolojik safhaları ile büyüme ve gelişme özelliklerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Üzüm çeşitleri denemenin her iki yılında da nisan ayı içinde uyanırken; çiçeklerime mayıs-haziran aylarında, tane tutumu haziranda, hasat ise yıllara göre eylül ve ağustos aylarında gerçekleşmiştir. Etkili sıcaklık toplamı 1600 gün-derece (Amasya çavuşu) ile 1546 gün-derece (Asılasma) arasında değişmiştir. Vejetasyon periyodu 170 gün (Kazova) ile 159 gün (Tilkikuyruğu) arasında değişirken uyanma ile hasat zamanı arası 142 (Amasya çavuşu) ile 135 gün (Asılasma, Kızılsirke) olmuştur.
 
This research has been carried out to determine the phonological stages, growth and delopmental characteristics of Aküzüm, Kızılsirke, Kazova, Antep üzümü, Asılasma, Amasya çavuşu, Abalıkoca, Bursa üzümü and Tilkikuyruğu grape varieties grown in Amasya province, in 1997 and 1998. In this province, while all the cultivars bud-bursted during April, blooming arise at May-June and they were harvested during August and September. The accumulation of effective temperatures was between 1600 Degree Days (Amasya çavuşu) and 1546 Degree Days (Asılasma). Vegetation period differed between 170 (Kazova) and 159 days (Tilkikuyruğu) while the duration between bud burst and harvest was 142 days (Amasya çavuşu) and 135 days (Asüasma and Kızılsirke).
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01qYzM=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8419

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.