Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBilginer, Şükriye
dc.contributor.authorBeyhan, Neriman
dc.contributor.authorDemirsoy, Hüsnü
dc.date.accessioned2020-06-21T10:31:27Z
dc.date.available2020-06-21T10:31:27Z
dc.date.issued1998
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TlRFNE5UYzM=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8287
dc.description.abstractBu araştırma 1991-1993 yılları arasında Samsun'un Çarşamba ilçesinde yürütülmüştür. Cardinal, Redhaven ve Glohaven şeftali çeşitlerinde NAA, Carbaryl ve Thioüre uygulamalarıyla çiçek ve elle küçük meyve seyreltmesi yapılmıştır. Thioürenin % 1'in üzerindeki konsantrasyonları sürgünlerde yanmalara neden olmuştur. Elle seyreltme ve Thioüre uygulamaları NAA ve Carbaryl'e göre daha fazla meyve seyrelmesine neden olmuştur. Aynı zamanda elle seyreltme ve Thioüre uygulamaları meyve ağırlık ve hacmini, meyve eti/çekirdek oranı ve SÇKM içeriklerini olumlu etkilemiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried on çarşamba, Samsun during 1991-1993. By using NAA, Carbaryl and Thiourea at Cardinal, Redhaven and Glohaven peach varieties, the flower thinning was done. Small fruit thinning was done by hand with the same varieties. Thiourea at a concentration above 1 % caused some dieback of small twigs. Hand thinning and Thiourea application were more effective than NAA and Carbaryl applications at fruit thinning experiments. In additions to this, hand thinning and Thiourea application positively affected on fruit weight and volume, fruit fresh/pit ratio and TSS (Total soluble solid) content.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSamsun'da yetiştirilen bazı şeftali çeşitlerinde elle ve kimyasal maddelerle yapılan seyreltme uygulamalarının meyve seyrelmesi ve kalite üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeEffect on hand and chemical thinning on fruit thinning and quality of some peaches grown in Samsunen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage35en_US
dc.identifier.endpage50en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster