dc.contributor.author | Üstün, N. Şule | |
dc.contributor.author | Tosun, İlkay | |
dc.date.accessioned | 2020-06-21T10:31:13Z | |
dc.date.available | 2020-06-21T10:31:13Z | |
dc.date.issued | 1997 | |
dc.identifier.issn | 1300-3070 | |
dc.identifier.issn | 1309-6273 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNM01UUTA= | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12712/8237 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada 11 adet pekmez örneğinin bileşimi araştırılmıştır. Bu örneklerde incelenen niteliklere ait değişim aralıkları şöyledir: Çözünür katı madde %68.6-78.3; toplam kuru madde %71.90-84.40; toplam şeker %49.76-76.81; invert şeker %16.80-67.95; sakkaroz %0-32.37; titrasyon asitliği %0.08-0.97; pH 4.36-5.12; formol sayısı 0-43; protein :0.18-1.85; kül %0.41-2.44; HMF 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.22 mg/100 g; Mg 11.03-68.31 mg/100 g; P 0-95.06 mg/100 g; Fe 2.62-16.30 mg/100 g; Cu 0.29-0.94 mg/ 100g; Zn 0.18-0.74 mg/100 g. Tüm örneklerde Sn bulaşmasının olmadığı saptanmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | In this study, a total of 11 pekmez samples were examined. The lowest and highest values of investigate parameters were determined as follows: soluable dry matter 68.6-78.3%; total dry matter 71.90-84.40%; total sugar 49.76-76.81 %; invert sugar 16.80-67.95%; sucrose 0-32.37%; titratable acidity 0.08-0.97%; pH 4.36-5.12; formol number 0-43; protein 0.18-1.85%; ash 0.41-2.44%; HMF 7.38-166.05 mg/kg; Ca 50.86-206.13 mg/100 g; Na 25.38-83.33 mg/100g; mg 11.03-68.31 mg/100 g; P 0-95.06 mg/100 g; Fe 2.62-16.30 mg/100 g; Cu 0.29-0.94 mg/100 g; Zn 0.18-0.74 mg/100g. There was no Sn contamination in any of the samples. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gıda Bilimi ve Teknolojisi | en_US |
dc.title | Pekmezlerin bileşimi | en_US |
dc.title.alternative | The composition of pekmez | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.contributor.department | OMÜ | en_US |
dc.identifier.volume | 22 | en_US |
dc.identifier.issue | 6 | en_US |
dc.identifier.startpage | 417 | en_US |
dc.identifier.endpage | 423 | en_US |
dc.relation.journal | GIDA | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |