• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Komet Japon (Carassius auratus L., 1758)' un üremesi, embriyo ve larva gelişimi

Tarih

2004

Yazar

Bilgin, Sabri
Ak, Orhan
Bilgin, Özlem

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, kornet Japon balığının (Carassius auratus L.,1758) üremesi, embriyo, larva ve yavru gelişmesi incelenmiştir. Çalışmada; boy ve ağırlıkları sırasıyla, dişide 12,2 cm ve 117,0 g erkekde 15,4 cm ve 73,0 g olan anaç balıklar kullanılmıştır. Akvaryumun su sıcaklığı termostattı ısıtıcı ile 202C'ye ayarlanmış ve devamlı aynı seviyede tutulmuştur. Yeni yumurtlanmış yumurtanın kısa ve uzun ekseni sırasıyla ortalama 0,830,02 mm ve 1,100,17 mm olarak belirlenmiştir. İnkubasyon süresi döllenmeden sonra 58 saat olarak belirlenmiştir. Larvalar besin kesesini 78 saatte absorbe edip 5,100,024 mm total boya ulaşmışlardır. Yavrular besin kesesinin absorbesinden 33 gün sonra ortalama 17,130,31 mm total boy ve ortalama 0,0850,10 g ağırlığa ulaşmışlardır.
 
In this study, reproduction, embryo and larvae development of comet fish (Carassius auratus L.I758) were investigated. In the research, two broodstocks, which mean length and mean weight are 12.2 cm and 117.0 g for female and 15.4 cm and 73.0 g 9.3±0.05 cm for males, respectively, were used. Water temperature of the aquarium was kept at 20±2°C by a thermostatically controlled heater. It was determined that newly ovulated eggs were measured as 0.83±0.02 mm and 1.10±0.17 mm in the mean short and long axes, respectively, incubation duration was determined as 58 h after fertilisation. Yolk sac was observed about 78 h and reached 5.10±0.024 mm mean total length. After 33 days-later, fish fry reached mean total length 17.13±0.31 mm and mean weight 0.085±0.10g.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

19

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpZek13PT0=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8182

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.