Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAçıkbaş, Semih
dc.contributor.authorAlbayrak, Sebahattin
dc.contributor.authorTürk, Mevlüt
dc.date.accessioned2020-06-21T10:30:58Z
dc.date.available2020-06-21T10:30:58Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn2148-2306
dc.identifier.issn2528-858X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNeE56YzJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8175
dc.description.abstractBu çalışma; Göller yöresi doğal florasından toplanan yonca (Medicago sativa L.) genotiplerinin ot verimleri ve kalit e özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada denemeler, tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuştur. Araştırmanın bitkisel materyalini; 15 adet yonca genotipi ile 2 adet tescilli yonca çeşidi oluşturmuş ve ele alınan genotip ve çeşitler; kuru ot verimi, ham protein (HP) oranı, HP verimi, asit çözücülerde çözünmeyen lif (ADF), nötr çözücülerde çözünmeyen lif (NDF), toplam sindirilebilir besin maddesi (TSBM) ve nispi yem değerleri (NYD) yönünden değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre; kuru ot verimi yönünden istatistiksel anlamda birinci grubu oluşturan Hüyük-1 (2145 kg da-1), Sandıklı-3 (2137 kg da-1) ve Yenişarbademli-2 (2183 kg da-1) yonca genotiplerinin tescilli çeşitlerden daha üstün performans gösterdikleri; Hüyük-1 yonca genotipinden HP oranı ve HP verimi ile ADF, NDF ve TSBM bakımından çok iyi/en üstün kaliteli kuru ot elde edildiği belirlenmiştir. Elde edilen bu bilgiler ışığında Hüyük-1yonca genotipinin ıslah çalışmalarında kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.en_US
dc.description.abstractThis work; it was conducted in order to determine the herbage yield and quality characteristics of alfalfa (Medicago sativa L.) genotypes collected from natural flora in the 'Göller Bölgesi'. Experiments in the research were set up in 3 replications, according to the design of random blocks. The herbal material of the study; 15 alfalfa genotypes and 2 registered alfalfa varieties; crude protein ratio, crude protein yield, acid detergent fiber (ADF), neutral detergent fiber (NDF), total digestible nutrient (TDN) and relative feed values (RFV). According to the results of the research; Hüyük-1(2145 kg da-1), Sandıklı-3 (2137 kg da-1) and Yenişarbademli-2 (2183 kg da-1) alfalfa genotypes, which constitute the first group statistically in terms of dry matter, outperformed registered varieties; it has been determined that the CP ratio an d t h e CP yield of the Hüyük-1 alfalfa genotype result in excellent / highest quality dry matter in terms of ADF, NDF and TDN.The obtained information is the result of the genotype of the Hüyük-1 alfalfa in the light can be used in breeding studies.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleDoğal Vejetasyondan Toplanan Bazı Yonca (Medicago sativa L.) Genotiplerinin Ot Verim ve Kalitelerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Forage Yield and Quality of Some Alfalfa(Medicago sativa L.) Genotypes Collected From Natural Vegetationen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage155en_US
dc.identifier.endpage162en_US
dc.relation.journalTürkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster