• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Çeşitli reçellerin bileşimi üzerine bir araştırma

Tarih

1998

Yazar

Üstün, N. Şule
Tosun, İlkay

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada 6 adet vişne, 5 adet çilek, 4 adet kayısı ve 4 adet gül olmak üzere toplam 19 adet reçel örneğinin bileşimi incelenmiştir. Vişne, çilek, kayısı ve gül reçellerinde incelenen niteliklere ait ortalama değerler sırasıyla şöyledir: Kurumadde %78,93, 79,42, 78,12, 78,42; çözünür katı madde %72,78, 74,60, 72,88,,73,8; toplam şeker % 67,13, 69,37, 66,69, 68,45; Invert şeker %55,24, 44,61, 30,92, 41,08; sakkaroz %11,29, 23,53, 33,98, 26,00; pH 3,14, 3,25, 3,75, 3,35; titrasyon asitliği %0,87, 0,42, 0,43, 0,17; formol sayısı 9,3, 4,4, 8,0, 2,0; kül %0,26, 0,20, 0,34, 0,08; pektin %0,35, 0,37, 0,53, 0,42; hidroksimetilfurfural 101,32, 64,02, 91,36, 23,83 mg/kg. Ayrıca 3 vişne, 3 çilek, 3 gül ve 1 kayısı reçeli olmak üzere toplam 10 örnekte yapay boya varlığı belirlenmiştir.
 
In this study, a total of 19 jam samples were examined. For this purpose, 6 sourcherry, 5 strawberry, 4 apricot and 4 rose Jam samples were collected and analysed. The mean value of the investigate parameters for sourcherry, strawberry, apricot and rose jam samples were respectively determined as follows: dry matter 78,93, 79,42, 78,12, 78,42%; soluable solids 72,78, 74,60, 72,88, 73,8%; total sugar 67,13, 69,37, 66,69, 68,45%; invert sugar 55,24, 44,61, 30,92, 41,08%; sucrose 11,29, 23,53, 33,98, 26,00%; pH 3,14, 3,25, 3,75, 3,35; total acidity 0,87, 0,42, 0,43, 0,17; formol number 9,3, 4,4, 8,0, 2,0; ash 0,26, 0,20 0,34, 0,08%; pectin 0,35, 0,37, 0,53, 042%; hydroxymethylfurfurol 101,32, 64,02, 91,36, 23,83 mg/kg. Also, artificial color was determined in 3 sourcherry, 3 strawberry, 3 rose and 1 apricot jam samples.
 

Kaynak

GIDA

Cilt

23

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpRME5UazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8017

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.