• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 2. Kalsiyum sülfat ve rennin enzimi ile pıhtılaşma

Date

2000

Author

Hurşit, A. Kadir
Temiz, Hasan

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu çalışmada inek sütüne %5-10ve %15 oranında soya sütü ilave edilmiş ve karışımların CaSO_4 ve renin enzimi ile pıhtılaşma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçların istatistiksel analizine göre ilave edilen soya sütü oranındaki artış pıhtı gerginliği, peynir suyu miktarı ve pıhtı miktarı üzerine önemli etkide bulunmuştur. Pıhtı miktarı üzerine CaCl_2 'ün etkisi önemli bulunmuştur. Kullanılan varyasyon kaynakları peynir suyu kuru maddesi ve pıhtı kuru maddesi üzerine önemli bir etkide bulunmuştur.
 
In this study soy milk was added to cow milk in rate of 5-10 and 15 % percent and the CaSO_4 and rennet coagulation properties of the blends were investigated. The statistical analysis of the obtained data indicate that the increasing of soy milk addition has significant effect on the curd tension, whey amount and curd amound while the curd amount significantly effect by the addition of CaCl_2. The source of variations used has no any effect on the whey and curd dry matter.
 

Source

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Volume

15

Issue

1

URI

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01EQXc=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7883

Collections

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.