• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun' da ekmek fırıncılığının durumu ve sorunları

Tarih

2001

Yazar

Koca, Ahmet Faik
Anıl, Münir

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma Samsun, ilinde faaliyet gösteren fırınların genel durumlarını ve soranlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 103 fırına kullandıkları hammaddeler, ekmek yapım işlemleri, fırın fiziksel şartları ve çalışanları ile ilgili toplam 50 sora sorulmuştur. Sonuç olarak Samsun'da ekmek üretiminin büyük bir kısmının çok basit bir teknolojiye dayanan küçük ünitelerde yapıldığı, işletmelerin çoğunun fiziksel şartlarının üretim için uygun ve yeterli olmadığı saptanmıştır. Ayrıca kalitesiz hammadde kullanımı, eğitimsiz işçi, yetersiz bilgi ve teknoloji gibi sebeplerle istenen kalite ve standartta ekmek üretilemediği belirlenmiştir.
 
The aim of this study is to determine the overall conditions and problems of bakeries operating in the province of Samsun. A total of fifty questions about ingredients, bread making practices, physical conditions of bakeries, and their personnel statues were asked to 103 bakeries. In conclusion, it was determined that most of the bread making techniques based on simple procedures and had a small scale, the physical conditions of most of the bakeries for production were not satisfactory and did not meet the standards. In addition, it was found that the bread with desirable quality and standard could not be produced because of the utilization of poor quality of ingredients, uneducated workers, insufficient information and technology.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

16

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpjMU5EazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7879

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.