Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaya, Yalçın
dc.contributor.authorErkoyuncu, İbrahim
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:14Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:14Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXprek16azU=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7843
dc.description.abstractBu araştırmada palamut (Sarda sarda Bloch,1793), tirsi (Alosa pontica Eichwald,1838), salmon (Salmo salar Linneaus,1758) ve gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum.1792) dumanlanmadan, soğuk ve sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında (18C) ve buzdolabında (4C) muhafaza edilerek dayanma süreleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda, oda sıcaklığında muhafaza edilen balıklardan dumanlanmayanlar 2. gün, soğuk dumanlananlar 3. gün, sıcak dumanlananlar 4. gün sonunda bozulduğu, buzdolabında muhafaza edilen balıklardan ise dumanlanmayanların 5-7 günde, soğuk dumanlananiarın 10-13 günde, sıcak dumanlananiarın 13-15 günde bozulduğu saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this study the durability times of unsmoked, cold and hot smoked fishes like rainbow trout, bonito, salmon and alewife which stored, under various storing conditions such as room temperature (18°C) and refrigerator (4°C) have been determined. It was determined that, unsmoked fishes were spoiled in two days, cold smoked fishes were spoiled in three days, hot smoked fishes were spoiled in four days under room temperature storage. However the unsmoked, cold and hot smoked fishes spoiled in 5-7, 10-13, 13-15 days, respectively under refrigerator storage.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleDeğişik dumanlama metodlarının bazı balık türlerinin kaliteleri üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of differnet smoking methods on the quality at some fish speciesen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage93en_US
dc.identifier.endpage105en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster