Farklı boylardaki hamsilerin (Engraulis encrasicolus) bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin avlanma süresince değişimi
Özet
Bu araştırmada farklı boylardaki hamsilerin bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerinin avlanma süresince değişimi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre gerek hamsi boylarının ve gerekse avlandığı ayların hamsilerin fiziksel özelliklerine, kas dokunun kimyasal özelliklerine ve de pul, baş, iç organ ve omurga kemiği karışımının kimyasal özelliklerine etkisi önemli bulunmuştur (P0,01). The aim of this research was to find out the differentiation of physical and chemical properties of anchovies with different length during fishing period. According to the results, the effects of anchovy length and fishing date on the physical properties of anchovies; chemical properties of mixture of scale, head, organs and rib was found significant at p<0,01 level.
Kaynak
GIDACilt
22Sayı
4Bağlantı
https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNMk9UazU=https://hdl.handle.net/20.500.12712/7829