Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorMut, Zeki
dc.contributor.authorAydın, Nevzat
dc.contributor.authorÖzcan, Hasan
dc.contributor.authorBayramoğlu, H. Orhan
dc.date.accessioned2020-06-21T10:26:57Z
dc.date.available2020-06-21T10:26:57Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.issn1300-2910
dc.identifier.issn2147-8848
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TlRBeE1qazU=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7786
dc.description.abstractBu araştırma, 2003-2004 yetiştirme sezonunda 25 ekmeklik buğday genotipi (20 ileri hat ve 5 çeşit) ile Samsun ve Gökhöyük (Amasya) lokasyonlarında Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada çeşitlerin tane verimi, bitki boyu, bin tane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, protein oranı ve Zeleny sedimantasyon değeri incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, iki lokasyonun ortalaması olarak genotiplerin tane verimleri 284.4 - 490.6 kg/da, bitki boyları 66.9 - 98.8 cm, bin tane ağırlıkları 28.4 - 38.9 g, hektolitre ağırlıkları 68.4 - 74.9 kg, protein oranları %10.4 - 13.6 ve Zeleny sedimantasyon değerleri 25.0 - 50.6 mi arasında değişmiştir. En yüksek tane verimi Samsun lokasyonunda 16, 22 ve 23 nolu genotiplerden, Gökhöyük lokasyonunda ise 1, 6, 7, 9, 10, 12 ve 16 nolu genotiplerden elde edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out on 25 bread wheat genotypes in a Randomized Complete Block Design with four replications in 2003-2004 growing season in Samsun and Amasya locations. In trial, data on seed yield, plant height, 1000 kernel weight, test weight, protein content and Zeleny sedimentation were recorded. According to the results including two location averages; grain yields, plant height, 1000 kernel weight, test weight, crude protein content and Zeleny sedimentation value of genotypes, were between 284.4-490.6 kg/da, 66.9 - 98.8 cm, 28.4 - 38.9 g, 68.4 - 74.9 kg, 10.4 - 13.6% and 25.0 - 50.6 ml, respectively. The highest seed yield was obtained from 16, 22 and 23 numbered genotyped in Samsun location, while 1, 6, 7, 9, 10, 12 and 16 numbered genotypes gave the highest grain yield in Gökhöyük location.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleOrta Karadeniz Bölgesinde ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) genotiplerinin verim ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of yield and some quality traits of bread wheat (Triticum aestivum L.) genotypes in the Middle Black Sea Regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume22en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage85en_US
dc.identifier.endpage93en_US
dc.relation.journalGaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster