Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemiryürek, Kürşat
dc.date.accessioned2020-06-21T10:26:07Z
dc.date.available2020-06-21T10:26:07Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.issn1300-2910
dc.identifier.issn2147-8848
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRJd05URXhNUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7571
dc.description.abstractSon yıllarda organik tarım dünyada hızla yayılmakta ve global organik gıda pazarı da giderek büyümektedir. Türkiye, organik tarımını ihracat potansiyeline dayalı olarak geliştiren ülkelere tipik bir örnektir. Organik ürün üretimimizin çok büyük bir bölümü ihraç edilmektedir. İç pazarımız da giderek büyümektedir. Türkiye organik üretim için çok uygun ekolojik şartlara ve yüksek ihraç potansiyeline sahip olmasına rağmen, dünya organik gıda pazarındaki payı maalesef çok düşüktür. Bu çalışmanın temel amaçları öncelikle organik tarım kavramını tanımlamak, günümüzde organik tarımın dünya ve Türkiye’deki durumunu ortaya koymaktır. Sonuç olarak, ülkemizdeki organik tarım ve ilgili sektörlerdeki temel sorunlar ortaya konulacak ve bunların çözümü için önerilerde bulunacaktır. Bu sayede, Türkiye’de organik tarımın geliştirilmesi ve organik ürün ihracatımızın artırılması ile ilgili politika, araştırma-geliştirme ve eğitim programlarına yönelik önerilerde bulunulacaktır.en_US
dc.description.abstractRecently, organic agriculture has developed rapidly in the world and global organic food market has been growing. Turkey is a typical case among developing countries for the development of organic agriculture based on export potential. Most of the current organic production is exported mainly to the EU countries and the domestic market has been growing. Although, Turkey has suitable ecologic conditions and export potential for organic production, the share of Turkish organic products in the world market is significantly low. The main objectives of the study were to define the concept of organic agriculture and to describe the state of organic agriculture both in the world generally and in Turkey. Finally, the major issues affecting Turkish organic agriculture and present recommendations for developing organic agriculture and related sectors will be presented in order to solve problems, improve policy programmes, extension and research activities and more importantly increase our organic product export.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleOrganik Tarım Kavramı ve Organik Tarımın Dünya ve Türkiye’deki Durumuen_US
dc.title.alternativeThe Concept of Organic Agriculture and Current Status of in the World and Turkeyen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume28en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage27en_US
dc.identifier.endpage36en_US
dc.relation.journalGaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster