Show simple item record

dc.contributor.authorKaya, Yalçın
dc.contributor.authorDuyar, Hünkar Avni
dc.contributor.authorErdem, Mehmet Emin
dc.date.accessioned2020-06-21T10:09:55Z
dc.date.available2020-06-21T10:09:55Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.issn1300-1590
dc.identifier.issn2148-3140
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TkRjNU9UazU=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/6730
dc.description.abstractBu derlemede, beslenme rejiminde balık tüketmenin insan sağlığına faydaları üzerinde durulmuştur. Beslenme, canlıların büyümeleri, gelişmeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıdaları dış ortamdan alıp kullanmaları süreci olarak tanımlanırken; sağlıklı beslenme, besinlerin yeterli ve dengeli olarak alınması şeklinde tanımlanmaktadır. Üçüncü dünya ülkelerinde görülen yetersiz ve dengesiz beslenme, Amerikan tarzı düzensiz beslenme nedeniyle karşılaşılan sağlık problemleri bazı batı ülkeleri ve Türkiye’de küçümsenmeyecek boyutlara ulaşmıştır. Son yıllarda yeterli ve dengeli beslenmenin önemi anlaşılmış ve beslenme alışkanlıkları değişmeye başlamıştır. Bu sebeple son yıllarda yapılan ve insan sağlığına etki ettiği tespit edilen doymuş, doymamış ve özellikle çoklu doymamış yağ asitleri ile ilgili makaleler derlenerek bir bütünlük içinde yazılmaya çalışılmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this review, it was reviewed the benefit of fish consumption in nutrition regime on human health. While the nutrition is described as a process in which the livings takes and uses the necessary diets from outside in order to grow, develop and continue their life, the healthy nutrition is described as taking adequate and well-balanced diets. Insufficient and unbalanced diets appearing in Third World countries and faced health problems because of American style unbalanced diets attained the unminimized dimension. In recent years, the importance of adequate and well-balanced diets understood and nutritional habits started to be changing. For this reason, recent articles relating to saturated and unsaturated especially poly unsaturated fatty acids which have an impact on human health were able to be reviewed and comprehensively written.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBalıkçılıken_US
dc.subjectZoolojien_US
dc.titleBalık yağ asitlerinin insan sağlığı için önemien_US
dc.title.alternativeThe importance of fish fatty acids on human healthen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume21en_US
dc.identifier.issue3-4en_US
dc.identifier.startpage365en_US
dc.identifier.endpage370en_US
dc.relation.journalSu Ürünleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record