• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A comprehensive perspective on Brassica vegetable crops grown in Turkey

Tarih

2018

Yazar

Dogru S.M.
Balkaya A.
Kurtar E.S.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Vegetable Brassica crops are an important and highly diverse group of crops grown world-wide that belong mainly to the species Brassica oleracea and Brassica rapa. Brassicas are widespread as wild, weedy and cultivated forms throughout Turkey. It has a significant place in world vegetable production. Turkey is the fourth largest producer country after China, India and the United States in terms of world vegetable production. Brassicaceae is one of the most important cultivated families in Turkey. The total production of Brassica vegetable species in Turkey was 995.294 t in 2015. Cabbages are the most economically important member of the genus Brassica. Cabbage and kale are traditionally grown and in consumed for many years in Turkey. It can be consumed in different ways. White head cabbage is the most important Brassica cultivated in Turkey; its production has the largest quantity (514.344 t). It is followed by cauliflower (182.266 t), red head cabbage (178.679 t), kale (71.118 t), broccoli (46.353 t) and Brussels sprouts (2.534 t). Broccoli, cauliflower and Brussels sprouts are new cultivars in Turkey during the last 25-30 years. There are over 400 different commercial cultivars of cabbage, cauliflower and broccoli in Turkey. Hybrid cultivars are commonly used in the cultivation of cabbage, broccoli, cauliflower and Brussels sprouts, whereas open pollinated cultivars are only used in cultivation of kale. Farmers have maintained the local population of kale, which are mainly sold in local markets. The aim of this review is to present Brassica vegetable crops status in Turkey, the growing techniques and problems of the species, and the probable utilization of the presented species. This detailed overview will give an insight for agricultural scientists regarding the up to date situation with the Brassica vegetable species production potential in Turkey, and provide information about the species. © 2018 International Society for Horticultural Science. All rights reserved.

Kaynak

Acta Horticulturae

Cilt

1202

Bağlantı

https://doi.org/10.17660/ActaHortic.2018.1202.1
https://hdl.handle.net/20.500.12712/5361

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.