• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Factors Affecting Consumers' Awareness of Food Safety: L Case Study in the Urban Area of Samsun Province in Turkey

Tarih

2013

Yazar

Aydin G.
Kilic O.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The objective of this research is to determine what factors affect the food safety awareness of consumers in Samsun Province, an urban area in Turkey. In this study, food safety awareness levels were divided into three types: low, medium and high. Survey data from 384 consumers was analyzed with the Ordered Probit Model. The results indicate that socioeconomic variables (gender, education level and household income) and behavioral variables (consumption of organic food versus genetically modified food) have a considerable effect on consumers' awareness of food safety. The results indicate that the probability of having a high level of awareness increases by about 26% with a 1 year increase in the length of consumers' education. Moreover, it was found that women were more cognizant of food safety issues than men. Consequently, for firms developing marketing strategies and for public institutions increasing awareness-raising efforts, targeting male consumers who typically have lower conscious levels is critically important. © 2013 Medwell Journals.

Kaynak

Research Journal of Applied Sciences

Cilt

8

Sayı

6

Bağlantı

https://doi.org/10.3923/rjasci.2013.330.334
https://hdl.handle.net/20.500.12712/5022

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.