• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Coğrafya Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Coğrafya Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bafra ovası'nda yeraltı suyundan yararlanma ve doğal çevra ilişkisi / Hüseyin Mertol; Danışman Kemalettin Şahin

Tarih

2011

Yazar

Mertol, Hüseyin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmanın amacı, Bafra Ovasının yer altı ve yer üstü su potansiyelini ortaya koymak, yer altı su kaynaklarından yararlanabilirlilik durumunu tespit etmek, yer altı suyunun mevsimlere göre analizini ortaya koymak, yer altı suyunun kirlilik ve kullanımından kaynaklanan sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri sunmaktır.Çalışmaya öncelikle araştırma sahasının yakın çevresi ile ile ilgili literatür taranarak başlanmıştır. Arazi gözlemleri ile mevcut yer altı su kaynakları kullanımının (2010 yaz dönemi–2011 kış dönemi) durumu tespit edilmeye çalışılmıştır. Mevcut durumu belgeleyen fotoğraflar da bu aşamada çekilmiştir. Bu çalışmalar sırasında yol gösterici olacak ve önemli ayrıntıların sahada kontrolünü sağlayacak kartografik veriler, çeşitli kurum ve kuruluşlardan sağlanmıştır. Kış ve yaz dönemlerine ait yer altı su numuneleri alınarak, Samsun Belediyesi’nde analiz ettirilmiştir. Analiz sonuçlarının mevsimlere göre karşılaştırılması yapılmıştır.Son bölümde ise yer altı su kaynakları kullanımıyla ilgili ovada ikamet eden hane halkına anket uygulanmıştır. Bu anketler tablolaştırılmış ve grafiklere dökülmüştür. Elde edilen bulgular incelenerek araştırma sahasındaki mevcut sorunların nedenleri ve sonuçları ve olası çözüm önerileri sunulmuştur.Araştırma sonunda ulaşılan sonuçların bazıları şunlardır:Bazı dönemlerde özellikle yaz dönemlerinde yer altı suyunda kesinti yaşandığı tespit edilmiştir.Yer altı suyunda belirli dönemlerde farklılaşmalar olduğu tespit edilmiştir. Bu dönemler: Sondaj kullanımının fazla olduğu dönemler, çeltik ekim zamanı, temmuz ve ağustos ayı, yaz kuraklığı, bahar yağışı ve kar erimelerinin olduğu zamanlardır.Araştırma sahasında yaptığımız çalışmalara göre, yer altı suyunu kullananların çoğu, kullandıkları suyu analiz ettirmedikleri tespit edilmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/74554.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/31594

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [88]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.