Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGüler, Ahmet, 1955-
dc.contributor.authorKankurdan, Bülent
dc.date.accessioned2020-07-21T21:47:23Z
dc.date.available2020-07-21T21:47:23Z
dc.date.issued1997
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31057.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/28433
dc.descriptionTez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31057en_US
dc.description.abstractBu araştırmada, kontrol günü ve 305 gün süt verimleri, laktasyon yağ, YKM verim ve oranları üzerine, buzağılama mevsimi ve taktasyon sırası faktörlerinin etkilerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu amaçla, Karaköy Tarım İşletmesi'nde yetiştirilen 1-4. laktasyon sırasındaki toplam 61 adet jersey sığırına ait, aylık süt kontrol günlerindeki sabah süt verimleri, sütlerden alınan örneklerde belirlenen yağ, toplam kuru madde (TKM), yağsız kuru madde (YKM) verimlerine ait veriler ile her deneme hayvanının laktasyonunun ilk 10 ayındaki aylık süt verim kontrolsonuçları ile işletmeye ait yetiştirme kayıtlarından yararlanılmıştır. Araştırmada, kontrol günü ve 305 gün süt verimi, laktasyon yağ, TKM ve YKM verim ortalamaları 1-4 laktasyon sırasındaki hayvanlar için sırasıyla, 10.0+2.45, 2914.0+808.0, 131.4+104.8 ve 245.8+67.01 kg. laktasyon yağ, TKM ve YKM oranı ortalamaları ise 4.5+0.48, 12.9+0.67 ve 8.4+035 kg olarak saptanmıştır. Yapılan varyans analizi sonucu laktasyon sırası ve buzağılama mevsiminin incelenen özellikler üzerine istatistiki olarak etkilerinin olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle incelenen özellikler için herhangi bir standardizasyon yoluna gidilmemiştir.Sonuç olarak, bu araştırmada, laktasyon sırası ve buzağılama mevsiminin kontrol günü ve 305 gün süt verimleri ile laktasyon yağ, TKM ve YKM verim ve oranları üzerine istatistiki olarak bir etkisinin olmadığı anlaşılmıştır.en_US
dc.formatVII, 38 y. : şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSığır yetiştiriciliğien_US
dc.subjectSüt sığırcılığıen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS K16ken_US
dc.titleKaraköy tarım işletmesi jersey sığırlarında laktasyon sırası ve buzağılama mevsiminin süt, yağ ve yağ olmayan kuru madde verimleri üzerine etkisi / Bülent Kankurdan; Danışman Ahmet Güler.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Zootekni Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster