• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Japon bıldırcınlarında (coturnix coturnix japonica) kuluçkalık yumurta ağırlığının kuluçka sonuçları ile gelişme ve yumurta verim özelliklerine etkileri / Fatma Soley; Danışman Musa Sarıca.

Tarih

1994

Yazar

Soley, Fatma

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma bıldırcınlarda yumurta ağırlığının kuluçka sonuçlarına gelişim performansı ve yumurta verim özelliklerine olan etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Kuluçkalık yumurtalar 1.grup:> 11.6 g. , 2.grup:10.6-11.5 g. , 3.grup: 9.6-10.5 g. ve 4.grup:<9.5 g . olacak şekilde ayrılmıştır. Yumurtalarda döllülük oranı sırasıyla %60.58 , %58.10 , %55.92 ve %37.68 ; çıkış gücü %68.93, %69.38 , %60.78 ve %55.76 olarak tespit edilmiştir. Bıldırcınların 6. hafta sonu canlı ağırlıkları ise yine sırasıyla 155.02±2.39 , 144.38±1.69 , 146.57±1.85 ve 146.80±4.15 (p<0.05); grupların 6.hafta sonu yemden yararlanma oranları 3.95±0.16 , 3.58±0.11 , 3.99±0.12 ve 3.97±0.28 ; 6.hafta sonu yaşama güçleri %92.40±2.50 , %82.84±1.77 , %83.53±1.93 ve %71.42±4.33 (p<0.01); kesim randımanları %75.36±1.09 , %77.51±1.09 , %77.82±1.09 ve %75.65±1.09 ; %50 verim yaşı canlı ağırlıkları 181.03±3.60 , 178.60±2.49 , 174.23±2.77 ve 161.80±6.55 g. (P<0.05); bıldırcın-gün yumurta verimleri 97.01±13.86 , 94.78±9.80 , 79.65±10.74 ve 14.80±24.01 adet (p<0.05), yumurta ağırlığı ise 11.61±0.08 , 10.87±0.08 ve 10.48±0.89 (p<0.01) olarak saptanmıştır. İncelenen diğer yumurta kalite özellikleri bakımından ise gruplar arasında farklılık tespit edilememiştir. Genelde 4. grup hariç ilk üç yumurta grubu arasında üzerinde durulan özellikler bakımından önemli bir farklılık bulunamamıştır. Bu sonuçlara dayanarak 9.5 g. 'ın üzerindeki yumurtaların kuluçkalık olarak kulla-nılmasının , gerek etlik bıldırcın üretimi gerekse yumurta verimi için uygun olduğu sonucuna varılmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36229.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28419

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [122]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.