• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Doktora Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Doktora Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Gökhöyük tarım işletmesinde yetiştirilen siyah-alaca sığırların süt ve döl verim özellikleri ve bu özelliklere ait bazı parametrelerin tahmini üzerine bir araştırma / Hüseyin Erdem; Danışman Özel Şekerden.

Tarih

1997

Yazar

Erdem, Hüseyin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma, Gökhöyük Tarım İşletmesinde yetiştirilen Siyah-Alaca sığırların bazı süt ve döl verim özelliklerini belirlemek ve bu karakterlerin bazı genetik parametrelerini tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, çiftliğin 1988-1995 yılları arasındaki yetiştirme kayıtları kullanılmıştır. 305-gün süt verimi üzerine buzağılama yılı ve laktasyon sırasının, laktasyon süresi ve buzağılama aralığı üzerine ise buzağılama yılının etkisi istatistiki olarak önemli bulunmuştur. Standardize edilmiş 305-gün süt verimi, laktasyon süresi, kuruda kalma süresi, buzağılama aralığı, servis periyodu ve gebelik süresi ortalamaları sırası ile 4541.8+-72.6 kg, 294.0+-3.9 gün, 74.4+-2.7 gün, 356.8+-3.2 gün, 85.7+-3.8 gün ve 278.1+-0.2 gün olarak belirlenmiştir. Ayrıca, sürünün aşım indeksi 1988-1995 periyodunda 1.21+-0.42 olarak gerçekleşmiştir. Normal doğum, sıkıt (yavru atma), ikizlik ve ölü doğum oranları sırası ile %97.22, 1.93, 0.24 ve 0.60 bulunmuştur. Aynı periyodda sürüden çıkarılan hayvanların %47.93'ü damızlık, %35.17'si kasaplık satılmış, %15.17'si zorunlu kesilmiş ve %1.72'si ise ölmüştür. Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayları için doğum oranları sırası ile %9.10, 8.85, 9.23, 8.72, 7.05, 5.00, 8.97, 6.54, 5.90, 8.46, 9.10 ve 13.08 olarak gerçekleşmiştir. 305-gün süt verimi, laktasyon süresi, kuruda kalma süresi, buzağılama aralığı, servis periyodu ve gebelik süresinin kalıtım dereceleri sırası ile 0.263+-0.120, 0.168+-0.108, 0.056+-0.032, 0.038+-0.080, 0.099+-0.026 ve 0.026+-0.057 olarak hesaplanmıştır. Aynı özelliklerin tekrarlanma dereceleri ise sırası ile 0.410+-0.046, 0.233+-0.051, 0.282+-0.065, 0.141+-0.060, 0.122+-0.058 ve 0.277+-0.050 olarak bulunmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31501.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28337

Koleksiyonlar

  • Doktora Tez Koleksiyonu [32]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.