• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Doktora Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Zootekni Ana Bilim Dalı
  • Doktora Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Farklı muamelelere tabi tutulmuş süt karma yemlerinin korunmuş protein içerikleri ve süt ineklerinde kullanılma olanakları / Hayrettin Çayıroğlu; Danışman B. Zehra Sarıçiçek.

Tarih

1998

Yazar

Çayıroğlu, Hayrettin

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma farklı muamelere (yağ, Y; tannik asit, TA; yağ+tannik asit, Y+TA) tabi tutulmuş süt karma yemleri (SKY)'nin rumende parçalanma karakteristiklerinin ve süt sığırlarında kullanabilme olanaklarının belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Araştırma iki deneme halinde yürütülmüştür. Birinci denemede (in situ) Y ( % 1, 2, 3 ve4), TA ( % 2.5, 5.0, 7.5 ve 10.0) ve Y+TA ( Y veTA'nın tüm seviyelerinin birbiriyle kombinasyonu) muamelesine tabi tutulan toplam 25 adet SKY'nin, rumen kanülü takılmış 2 baş Karayaka koçunda 4, 8, 12 ve 24 saatlik inkübasyonundan sonraki, rumen kuru madde parçalanabilirliği, organik maddeler parçalanabilirliği, ham protein parçalanabilirliği, bunlara ait parçalanama parametreleri ( a, b, c ve a+b ) ile pepsinde çözünen nitrojen içerikleri incelenmiştir. Parçalanma karakteristiklerinin tümüyle incelenmesi sonucu 2Y, 2.5TA, 2Y+2.5TA yemleri, diğerlerine oranla daha iyi neticeler vermiştir. İkinci deneme (süt verim denemesi), birinci denemenin sonuçlarına göre düzenlenmiş olup muamelesiz SKY (kontrol), 2Y, 2.5TA ve 2Y+2.5TA muamelesine tabi tutulan SKY'nin süt verim ve bileşimi üzerine etkileri araştırılmıştır.Denemede 4 baş Jersey ırkı inek kullanılmış olup 4X4 latin kare deneme deseni uygulanmıştır. Muamelesiz SKY, 2Y, 2.5TA ve 2Y+2.5TA muamelesine tabi tutulan SKY tüketen hayvanlarda, normal süt verimi, % 4 yağa göre düzeltilmiş süt verimi (DSV), süt kuru madde içeriği (KM), yağsız süt KM içeriği, ham protein içeriği, yağ içeriği, laktoz içeriği, ham kül içeriği, hayvanların KM tüketimleri, normal süt verimine göre yemden yararlanma oranı (YYO), DSV'ne göre YYO sırasıyla; 11.956, 12.138, 10.887 ve 11.944 kg/gün. Deneme sonuçlarına göre SKY'nin TA ve Y+TA muamelesine tabi tutulması süt verimi ve bileşiminde avantaj sağlamamıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31528.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28334

Koleksiyonlar

  • Doktora Tez Koleksiyonu [32]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.