• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Damla-89 nohut çeşitinde bakteri aşılaması ile birlikte çinko ve molibden uygulamasının verim ve kaliteye etkilerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma / Zeki Mut; Danışman Ali Gülümser.

Tarih

1999

Yazar

Mut, Zeki

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma 1997 ve 1998 yıllarında Gökhöyük Tarım İşletmeleri arazisinde yürütülmüştür. Deneme Damla-89 nohut çeşidinde bakteri aşılaması ile birlikte mikro elementlerden çinko ve molibdenin verim ve kalite üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırma tesadüf bloklarında bölünen bölünmüş parseller deneme metoduna göre 3 tekrarlamalı olarak planlanmıştır. Denemede aşılı ve aşısız olmak üzere iki aşı faktörü ile birlikte çinko (0-0.28 - 0.70 ppm Zn) ve molibdenin (0-0.025 - 0.050 ppm Mo) 3er farklı dozu karşılaştırılmıştır.Çinko ve molibden 10 - 20 cm boyundaki bitkilere püskürtülmek suretiyle uygulanmıştır. Birleştirilmiş yıllar varyans analiz sonucunda aşı çinko ve molibden uygulamasının morfolojik özelliklerden bitki boyuna ana dal sayısına bakla sayısına ve boş bakla oranına etkili olmadığı belirlenmiştir. Uygulamaların 1000 tane ağırlığı, tane kabuk oranı, tane su alma kapasitesi, tane ham protein oranı ile tanenin içerdiği N, K, Ca, Mg ve Cu seviyelerine de etkili olmadığı belirlenmiştir. Aşı çinko ve molibden uygulamaları tanenin P, Zn, Mn ve Fe seviyesini etkilemiştir. Tne sap ve ham protein verimine de aşı çinko ve molibden uygulamaları etkili olmamıştır. En yüksek tane verimi hektara 3580.7 kg olarak AoZn1Mo0 uygulamasından elde edilirken en yüksek tane ham protein oranı A1Zn2Mo2 uygulamasından (%25.80) elde edilmiştir. Bu çalışmadan alınan sonuçlara göre denemenin yürütüldüğü yerin toprak ve ekolojik özelliklerine sahip olan yerlerde bakteri aşılaması ile birlikte püskürtülerek uygulananmikro elementlerden çinko ve molibdenin nohut bitkisinde tane verimi ve tane ham protein oranına etkili olmadığı söylenebilir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36490.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28179

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [158]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.