dc.contributor.advisor | Esendal, Enver | |
dc.contributor.author | Ayan, Ali Kemal | |
dc.date.accessioned | 2020-07-21T21:44:30Z | |
dc.date.available | 2020-07-21T21:44:30Z | |
dc.date.issued | 1994 | |
dc.identifier.uri | http://libra.omu.edu.tr/tezler/37127.pdf | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12712/28158 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1994 | en_US |
dc.description | Libra Kayıt No: 37127 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışma, Erbaa ekolojik şartlarında Flue-Cured Virginia tütününde farklı tepe kırım seviyelerinin verim ve bazı kalite kriterleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla 1992 yılında yürütülmüştür. Çalışmada üç farklı tepe kırım seviyesi uygulanmıştır. En yüksek kuru yaprak verimi 263.23 kg/da ile 20 yapraklı tepe kırım seviyesinden elde edilmiştir. 20 yapraklı tepe kırım seviyesi; 16 yapraklı tepe kırım seviyesine görer yaklaşık % 8, 24 yapraklı tepe kırım seviyesine göre ise % 35 daha fazla kuru verim vermiştir. | en_US |
dc.format | [7], 66 y. : çizelge ; 30 sm. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Tütün yetiştiriciliği | en_US |
dc.subject.other | TEZ YÜK LİS A973f 1994 | en_US |
dc.title | Flue-cured virginia (nicotiana tabacum L.) tütünlerinde farklı tepe kırımı seviyelerinin verime ve bazı kalite karakterleri üzerine etkisi / Ali Kemal Ayan; Danışman Enver Esendal. | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | OMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US] |