dc.contributor.advisor | Esendal, Enver | |
dc.contributor.author | Kalimov, Niyazbek | |
dc.date.accessioned | 2020-07-21T21:44:29Z | |
dc.date.available | 2020-07-21T21:44:29Z | |
dc.date.issued | 1996 | |
dc.identifier.uri | http://libra.omu.edu.tr/tezler/37177.pdf | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12712/28155 | |
dc.description | Tez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1996 | en_US |
dc.description | Libra Kayıt No: 37177 | en_US |
dc.description.abstract | Bu çalışma Samsun ekolojik şartlarında ayçiçeği bitkisine en uygun azotlu gübre formunu ve sulama sayısını saptamak amacıyla 1995 yılında yürütülmüştür. "Cargill – 207" melez çeşidi kullanılmış olan çalışmada sulama konuları olarak : -İlk gelişme döneminde 2 sulama, -İlk gelişme döneminde 2, tabla teşekkülü döneminde 1, çiçeklenme döneminde 1 olmak üzere – toplam 4 sulama ve her kunuda gübre formlarım olarak amunyum sülfat, amonyum nitrat, kalsiyum amonyum nitrat ve üre uygulaması araştırılmıştır. Gübre formları 10 kg/da saf azot hesabı ile uygulanmıştır. En yüksek tane ve ham yağ verimi 4 sulsms uygulamasından alınmıştır. Bu değerler sırayla 458.14 ve 212.98 kg/da olmuştur. Ayçiçeğinin verimi ve özellikleri üzerine azotlu gübre formlarının etkisinin önemli olmadığı saptanmıştır. | en_US |
dc.format | 46 y. ; 30 sm. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ayçiçek yetiştiriciliği | en_US |
dc.subject | Bitkiler -- Gübrenin etkisi | en_US |
dc.subject | Bitkiler -- Suyun etkisi | en_US |
dc.subject.other | TEZ YÜK LİS K14a 1996 | en_US |
dc.title | Ayçiçeği (helianthus annuus L.) bitkisel verimi ve önemli özelliklerine sulamanın ve azotlu gübre çeşitlerinin etkileri / Niyazbek Kalimov; Danışman Enver Esendal. | en_US |
dc.type | masterThesis | en_US |
dc.contributor.department | OMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Anabilim Dalı | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Tez | en_US] |