• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Yüksek çözünürlük için tayf kestirim yöntemleri / Gaye Yeşim Taflan; Danışman Hülya Gökalp

Tarih

2006

Yazar

Taflan, Gaye Yeşim

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, 2 farklı çeşit (yabani ve kültüre alınmış) ve 5 oranda (%0, 10, 20, 30 ve 40) yaban mersini meyvesinin; 2 farklı yöntemle (1: starter ilavesi ile dondurma miskinin fermentasyonu, 2: dondurma miskine direkt yoğurt ilavesi) yapılan yoğurt dondurmalarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkileri araştırılmıştır. Yaban mersini pulpu miktarındaki artış yoğurt dondurmalarının pH, kurumadde, yağ, protein, kül, viskozite, hacim artışı ve Hunter L değerlerini azaltmıştır. Yaban mersini pulpu oranlarındaki artış yoğurt dondurmalarının erimeye karşı gösterdikleri direnci artırmıştır. Gerek yabani ve gerekse kültüre alınmış çeşit yaban mersini pulpları içeren örnekler kontrol yoğurt dondurmalarına benzer duyusal puanlar almışlardır. En yüksek aroma puanını ikinci metotla (mikse direkt yoğurt ilavesi) yapılan ve %30 kültüre alınmış yaban mersini pulpu ilave edilen örnekler almıştır. Yaban mersini pulpu oranlarının artışı yoğurt dondurmalarının mezofil aerop bacteri (MAB), Streptococcus salivarius ssp. thermophilus ve koliform sayılarının azalmasına neden olmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/16863.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26303

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [93]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.